Fost șef al SIE: SRI trebuia să verifice declarațiile lui Dragnea

Fostul director SIE, Cătălin Harnagea, a spus că SRI ar fi trebuit să ştie dacă Liviu Dragnea a fost hărţuit sau măcar să ia act de declaraţiile pe care le-a făcut privind tentativa de asasinare.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 23.08.2018 - 08:10

Fostul director SIE, Cătălin Harnagea, a spus că SRI ar fi trebuit să ştie dacă Liviu Dragnea a fost hărţuit sau măcar să ia act de declaraţiile pe care le-a făcut privind tentativa de asasinare. Harnagea mai precizează că Dragnea face parte din categoria celor care înseamnă siguranţă naţională.

„SRI, după cum spune şi legea de funcţionare, trebuie să prevină şi să contracareze ameninţări la siguranţa naţională. Dacă al treilea om în stat e urmărit, atunci ar trebui să considerăm că face parte din gama de persoane care înseamnă siguranţa naţională. Dar după logica dânşilor, nu este cel de a fi combătut. De ce spun asta? Dacă cei patru indivizi l-ar fi blocat şi i-ar fi aruncat un sac cu bani în maşină, poate SRI s-ar fi autosesizat, fiindcă SRI consideră actele de corupţie atentat la siguranţa naţională”, a declarat fostul director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) la Antena3.

Acesta a mai spus că SRI ar trebui să cunoască dacă demnitarii sunt hărţuiţi şi, mai mult decât atât, ar fi trebuit să cunoască dacă al treilea om în stat a fost intimidat.

„Domnul Dragnea dă o declaraţie extrem de gravă. Astăzi, SRI trebuia să ia act şi să spună ceva, nu să spună că Serviciul nu se ocupă de protecţia demnitarilor. Eu cred că dânşii ar trebui să treacă la clasele primare şi să vadă ce persoane din statul român, dacă sunt hărţuiţi, dacă înseamnă sau nu ameninţare la siguranţa naţională. Hai să îi luăm pe cei patru care ar fi intrat în maşina domnului Dragnea şi ar fi găsit documente secrete. E omul trei în stat şi e şi beneficiar de documente secrete. Să nu iei act de asta? Mie mi se pare că acel comunicat a fost făcut la mişto. (...) Dar, una peste alta, intimidarea numărului trei în stat, blocarea, urmărirea, totuşi trebuie să fie în primul rând verificată şi trebuie să fie cunoscută. Poate domnul Dragnea ceda, îi cedau nervii şi nu anunţa nicio structură a statului”, a mai spus Cătălin Harnagea.

Comentarii