Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fost membru CSM, despre protestul din Justiție

Secția pentru procurori din CSM este cea care fie va încuraja generalizarea protestului la nivelul tuturor parchetelor, fie îl va opri brusc, spune avocatul Adrian Toni Neacșu.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

23.02.2019 - 19:13

“În Ministerul Public ierarhia funcționează și semnalele de la centru sunt urmate. La judecători lucrurile stau altfel, au cultura independeței, și în afară de cazul izolat de la Tribunalul Cluj, unde agitația este creată de singurul fost membru CSM revocat în istorie de proprii lui colegi, protestul nu se va extinde. 
Secția pentru judecători din CSM a transmis deja un mesaj că nu încurajează pseudo-greva, interzisă de altfel prin lege, chiar dacă nu a transmis încă mesajul dur că manifestările publice cu caracter politic și refuzul îndeplinirii unor îndatoriri de serviciu constituie abateri disciplinare. Pentru că am fost parte din cel mai mare protest al justiției din istorie, cel din 2009, unii spun că în calitate de coordonator, nu am să spun că procurorii nu au legitimitatea de a protesta. Majoritatea dintre ei cred sincer că protestează pentru independența justiției.
Soluția pentru stingerea conflictului, absolut artificial pe fond de altfel, este în continuare la Ministerul Justiției, cel care a creat pretextul pentru acest scandal prin emiterea unei ordonanțe de urgență de care nimeni, nici măcar coaliția PSD-ALDE, nu avea nevoie”, a scris fostul membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, pe pagina sa de Facebook..

 


 

Comentarii