Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fără formularul electronic completat și un test Covid-19 negativ turiștii nu sunt lăsați să intre cu mașina în Grecia.(FOTO: Facebook)

Formularul electronic grecesc, deblocat la intervenția Ministerului Afacerilor Externe

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 12:21

Formularul electronic ce trebuie completat de turiștii care vor să ajungă în Grecia este din nou funcțional după ce autoritățile române au cerut părții elene să-și remedieze problemele tehnice ce blocau accesul.

Formularul electronic (Passenger Locator Form) nu s-a putut accesa pe site-ul pus la dispoziție de autoritățile elene începând de marți, ora. 0.00. La solicitarea românilor care au achitate sejururi estivale în Grecia, Ministerul Afacerilor Externe a întreprins, în regim de urgență, demersuri prin Ambasada României la Atena și pe lângă Ambasada Greciei în România pentru semnalarea acestei disfuncționalități și pentru a solicita remedierea imediată a acesteia.

„Urmare acestor demersuri, autoritățile elene au remediat problema tehnică apărută, iar la acest moment platforma este funcțională. Totodată, autoritățile elene au precizat că pentru toate formularele completate în cursul zilei de 14 iulie, codurile QR se vor emite începând cu ora 00.01, în noaptea de 14-15 iulie a.c., iar intrarea pe teritoriul Republicii Elene se va putea efectua începând cu ziua de miercuri, 15 iulie a.c., ora 6.00.”, a transmis MAE printr-un comunicat de presă.

Începând cu miercuri, 15 iulie 2020, la ora 06.00 (GMT + 3), toți călătorii care intră în Grecia din motive neesențiale prin stația de frontieră Promachonas sunt obligați să prezinte la sosire un rezultat molecular al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat. cu până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia. Călătorii trebuie testați în laborator cu RT-PCR de tampon orofaringian sau nazofaringian.

Doar călătorii care au un certificat de rezultat negativ al testului RT-PCR vor fi autorizați să intre în țară. Certificatele trebuie să fie scrise în limba engleză și să poarte numele și pașaportul / numărul național de identificare al călătorului.

Comentarii

loading...