13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFocar de hepatită A în Alba, nouă minori infectați

Focar de hepatită A în Alba, nouă minori infectați

Potrivit unui comunicat oficial, citat de Agerpres, a fost depistat un focar de hepatită de tip A în comuna Unirea, județul Alba. Cu singură excepţie, toate cazurile au fost înregistrate în rândul minorilor, din care şase la grupa de vârstă 5-9 ani, iar trei la cea între 10 şi 14 ani. Şapte cazuri au fost confirmate serologic, iar în cazul celorlalte trei analizele sunt în lucru, menţionează sursa citată. Toţi bolnavii au necesitat spitalizare.

DSP precizează că medicul de familie din comunitate a stabilit contacţii, respectiv persoanele care au avut legături directe cu bolnavii, „pe care îi supraveghează clinic şi prin examen de urină, pe perioada maximă de incubaţie a bolii”.

De asemenea, au fost verificate toate sursele de apă din localitate şi, în urma analizelor de laborator, s-a stabilit că apa care curge la două cişmele, situate pe strada unde au apărut aceste cazuri, nu îndeplineşte parametrii microbiologici. În consecinţă, s-a interzis consumul acesteia şi s-a recomandat consumul apei distribuite de operatorul regional, apă care întruneşte parametrii de potabilitate.

DSP Alba, în colaborare cu reprezentanţii Primăriei Unirea, efectuează acţiuni de dezinfecţie şi igienizare în cartierul în care au apărut aceste cazuri. De asemenea, se asigură o sursă potabilă de apă, iar bazinul de apă al celor două cişmele va fi dezinfectat, se susţine în comunicat.

Totodată, DSP Alba a dispus dezinfectarea latrinelor, iar personalul de specialitate a informat comunitatea cum poate preveni apariţia şi răspândirea hepatitei virale acute de tip A.

Evoluţia cazurilor este, în continuare, atent monitorizată, prin personalul DSP, asistenţa medicală comunitară şi medicul de familie.

Perioada de incubaţie a acestui virus este de 45 de zile. Cel mai recent astfel de caz a fost înregistrat în Alba în urmă cu doi ani.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă