Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Focar de coronavirus la o maternitate privată din Timișoara

Un nou focar de infecţie cu coronavirus a fost depistat în judeţul Timiş, la o maternitate privată, unde cinci asistente din zona de Ambulator au primit rezultat pozitiv la testul SARS-Cov-2. Asistentele sunt asimptomatice şi se află în izolare la domiciliu.

Share

Rl online 0 comentarii

15.07.2020 - 22:53

Potrivit reprezentanţilor maternităţii private din Timişoara, asistentele depistate pozitiv au făcut un test de rutină.

”Au fost depistaţi în urma screening-ului de rutină desfăşurat de spital, sunt asimptomatici şi se află momentan în autoizolare voluntara la domiciliu, sub supraveghere medicală continua. Persoanele confirmate pozitiv nu sunt din randul medicilor şi nu deservesc maternitarea sau spitalul, fiind din zona de Ambulator. Prima măsură luată a vizat ancheta epidemiologică, urmând identificarea şi izolarea imediată tuturor persoanelor care au intrat în contact cu acestia. Simultan, s-a urmat procedura aprobată de Ministerul Sănătăţii în astfel de cazuri: au fost înştiinţate autorităţile şi s–au aplicat procedurile de dezinfecţie riguroase prevăzute în protocoalele de siguranţă. Vom continua testarea întregului personal conform planului intern de screening”, a transmis Cristiana Vago, Manager Comunicare al Spitalului Premiere.

La nivelul judeţului Timiş mai sunt confirmate în ultimele zile alte trei focare, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, la Spitalul Municipal Timişoara şi la o societate de procesare a cărnii.

Miercuri au fost raportate 23 de noi îmbolnăviri, iar numărul total de cazuri confirmate în judeţ a ajuns, în prezent, la 639. La nivel naţional, numărul de îmbolnăviri a trecut de 34.000.

Comentarii