Florin Cîțu anunță o întâlnire cu organizaţiile reprezentative din turism

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă, vineri, că turismul românesc merită şi, chiar dacă în acest an sezonul turistic nu poate începe la 1 Mai, trebuie luate măsuri pentru redresarea acestui sector din economie lovit de criza generată de pandemie.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.05.2020 - 23:14

Acesta a afirmat că se va întâlni săptămâna viitoare cu organizaţiile reprezentative din turism. ”Turismul romanesc merită! În ultimii ani, 1 mai reprezenta începerea sezonului turistic în România. Din păcate, anul acesta, criza generată de COVID-19 a desfiinţat această tradiţie. Cu siguranţă, săptămâna viitoare voi încerca să am o întălnire cu organizaţiile reprezentative din acest sector al economiei”, a scris, vineri, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, turismul este ”sectorul poate cel mai lovit din economie de această criză”.

”Trebuie să găsim şi alte măsuri, pe lângă IMM INVEST, plata şomajului tehnic şi amânarea ratelor la banca, pentru a-i ajuta să treacă peste această perioadă dificilă. Împreună o să trecem peste aceasta criză şi ne vom bucura din nou de concedii în România”, a mai transmis Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că în ceea ce priveşte sistemul turistic este prematur să fie făcute anunţuri şi să fie luate decizii, menţionând că autorităţile şi-ar dori să existe posibilitatea reală ca oamenii să îşi petreacă concediile în destinaţii de vacanţă, dar pe de altă parte va depinde de evoluţia epidemiologică.

Comentarii