21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFifor spune că se doreşte trecerea Serviciului 112 de la STS la...

Fifor spune că se doreşte trecerea Serviciului 112 de la STS la MAI

El afirmă că se doreşte unificarea dispecerizării “pentru că am văzut cu toţii ce timpi se pierd atunci când operatorul 112, first responder-ul pe care îl ştim cu toţii, încearcă să obţină informaţii, ulterior dă legătura către dispecerul de la Poliţie, de la Ambulanţă, de la Pompieri”.

“Discutăm despre măsuri imediate, discutăm despre măsuri care coboară până la nivelul fiecărui inspectorat de poliţie. De altminteri, astăzi, eu am avut o primă videoconferinţă cu toţi şefii de inspectorate din această ţară şi le-am comunicat poziţionarea noastră şi măsurile pe care le solicit de la domniile lor, măsuri care trebuie puse în practică imediat. Este vorba de proceduri, este vorba de întoarcerea în stradă, la patrulele mixte poliţie-jandarmi, pentru că cetăţeanul trebuie să-l vadă pe poliţist în stradă, acolo unde îi poate asigura protecţia nemijlocit”, a declarat Fifor, miercuri seară, la Antena 3.

El a spus că în cazul de la Caracal s-au făcut multe erori.

“S-au făcut multe erori, am văzut cu toţii ce s-a întâmplat în cazul de la Caracal şi cum, printr-o serie de întâmplări nefericite, de erori nefericite, de greşeli, s-a ajuns la drama pe care a putut-o resimţi întreaga societate”, a afirmat el.

Fifor a spus că se face o analiză profundă, până la nivelul ultimei secţii de poliţie, enumerând măsuri anunţate şi de premierul Dăncilă.

El a adăugat că alte măsuri vor fi luate împreună cu Raed Arafat, coordonatorul grupului de lucru.

“Poate cel mai relevant şi mai de impact este unificarea dispecerizării, pentru că am văzut cu toţii ce timpi se pierd atunci când operatorul 112, first responder-ul pe care îl ştim cu toţii, încearcă să obţină informaţii, ulterior dă legătura către dispecerul de la Poliţie, de la Ambulanţă, de la Pompieri”, a explicat Fifor.

Întrebat dacă această unificare înseamnă că 112 trebuie să funcţioneze la MAI, nu la STS cum e acum, Fifor a răspuns: “E corect, asta dorim să facem şi, repet, suntem în faza în care pregătim procedura şi dacă este nevoie modificări legislative astfel încât să trecem de îndată la acest lucru”.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă