Fifor a cerut prefecţilor şi şefilor structurilor din MAI să evalueze riscurile şi vulnerabilităţile

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a cerut, miercuri, prefecţilor şi şefilor structurilor judeţene ale M.A.I. să facă în cel mai scurt timp o analiză privind principalele riscuri şi vulnerabilităţi existente la nivelul fiecărui judeţ.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2019 - 16:07

Potrivit unui comunict de presă transmis, miercuri, de Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Mihai Fifor a cerut prefecţilor şi şefilor structurilor judeţene ale M.A.I. să facă în cel mai scurt timp o analiză privind principalele riscuri şi vulnerabilităţi existente la nivelul fiecărui judeţ.

Fifor a solicitat ca analiza să se axeze în principal pe vulnerabilităţile ce ţin de ordinea publică, nivelul infracţionalităţii, stadiul şi gradul de rezolvare a sesizărilor şi a dosarelor penale, precum şi pe principalele riscuri la adresa cetăţenilor în fiecare judeţ.

Ministrul a solicitat, de asemenea, ca analiza să cuprindă şi situaţiile referitoare la siguranţa în şcoli, la numărul de infracţiuni comise în incinta unităţilor de învăţământ şi în zona adiacentă acestora. Aceste rapoarte urmează să fie finalizate în maxim o săptămână.

De asemenea, prefecţii au primit dispoziţie să ia măsurile necesare, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene, pentru a se asigura că unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru începerea anului şcolar.

Mihai Fifor le-a cerut prefecţilor să îşi amâne concediile, pentru a asigura personal comanda instituţiilor în această perioadă şi să se implice activ în coordonarea instituţiilor judeţene, cu accent pe cele cu atribuţii în garantarea siguranţei şi a ordinii publice.

Comentarii