21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFetiţa care avea tifon uitat în corp se va reface repede

Fetiţa care avea tifon uitat în corp se va reface repede

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Copii Braşov, dr. Marcel Albean, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că fetiţa se simte foarte bine, chiar dacă încă este la terapie intensivă.

„Totul a decurs foarte bine, a fost o compresă, o bucată de tifon care probabil a rămas în timpul intervenţiei acolo”, a afirmat dr. Marcel Albean.

Potrivit acestuia, recuperarea copilei va fi rapidă şi în 2 săptămâni ar putea să meargă la şcoală, dar o lună nu va putea face efort.

La rândul ei, mama fetiţei a declarat că îşi doreşte să se facă dreptate şi să se afle adevărul.

„Copilul este bine acum, dar sechelele sunt şi vor rămâne toată viaţa, nu ştiu deocamdată dacă copilul înăuntru este în parametri normali, dacă intern au fost afectate organele, vor trebui făcute foarte multe investigaţii, ceea ce în România nu cred că o să pot să fac, deci banii vor fi necesari pentru tratamente îndelungate pentru fetiţă, cu siguranţă lumea trebuie să ştie acest lucru. Fetiţa are 11 ani, nu are ciclu menstrual, îmi este groază de momentul în care va avea, din cauza durerilor. Psihic, complicaţii vor fi, mi-a zis <mami, nu pot să-mi scot ideea din cap, când închid ochii, nu-mi dispare ideea>”, a declarat mama copilei.

Femeia a adăugat că nu a fost sunată de medicii din Sinaia şi nici nu îşi mai doreşte acest lucru, „să răspundă în faţa Parchetului, în faţa instanţei, cu mine n-au ce discuta”.

Pe de altă parte, tatăl fetiţei a declarat că doctorul care a operat-o de apendicită nu ar mai trebui să profeseze.

„Şi o operaţie de apendicită şi o operaţie pe cord trebuie tratate la fel. (…) Eu cred că cel mai bine ar fi să se gândească dumnealui bine ce are de făcut, să-şi facă un pic de curăţenie în gânduri, să tragă o linie şi să vadă în ce situaţie se află şi ce greşeală fatală a făcut. Nu dumnealui, echipa dumnealui, dar mă leg de domnul doctor, pentru că e singurul de la care avem o parafă, de externare a operaţiei de apendicită”, a afirmat bărbatul.

O plângere penală a fost depusă în cazul fetiţei de 11 ani din Sinaia care a ajuns în stare gravă la spitalul din Braşov, unde a eliminat un tifon, cel mai probabil uitat în corpul ei în urmă cu un an, când a fost operată de apendicită.

Reprezentantul legal al familiei fetiţei, Daniel Gaşpar, a declarat, pentru Mediafax, că a depus, marţi, o plângere penală pentru vătămare corporală din culpă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia.

Avocatul a sesizat şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.

„Plângerea penală este pentru vătămare corporală din culpă, îndreptată împortiva echipei care a participat la operaţie”, a declarat Gaşpar.

Avocatul a adăugat că un medic legist, din partea familiei, va face o expertiză paralelă cu cea oficială.

Fetiţa de 11 ani din Sinaia a ajuns în stare gravă la spitalul din Braşov, după ce a fost tratată câteva zile la Sinaia pentru o infecţie puternică. La Braşov, fetiţa a eliminat un tifon, cel mai probabil uitat în corpul ei în urmă cu un an.

Mama copilei, Maria Marcu, declara că tifonul a fost uitat la operaţia de apendicită pe care fata a suferit-o anul trecut.

„Au confirmat doctorii că este uitat tifonul de la operaţia de apendicită. Corpul nu produce tifon, altă operaţie nu a avut, de introdus nu se putea introduce”, spunea mama fetiţei.

Luni, la Braşov, copila a fost supusă unei investigaţii sub anestezie generală, medicii urmând să afle cum a ajuns fetiţa să elimine tifonul prin urină. Dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic de Copii Braşov, spunea că se presupune că tifonul a rămas în corpul copilei după o intervenţie chirurgicală, însă medicii nu excludeau nici varianta potrivit căreia fata să îşi fi introdus singură firele de tifon.

Conducerea spitalului din Sinaia nu a putut fi contactată luni.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă