6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFestivitatea de absolvire pentru aspiranţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân"

Festivitatea de absolvire pentru aspiranţii Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”

Cursul de bază pentru aspiranţi, organizat în premieră de Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, are statut de curs postuniversitar şi este avizat de Statul Major al Forţelor Navale şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Prima promoţie a fost alcătuită din 34 de aspiranţi care au absolvit Academia Navală “Mircea cel Bătrân” în anul 2020.

Timp de şase luni, tinerii ofiţeri au urmat un program de pregătire combinat, în care au fost implicate Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, pentru pregătirea teoretică, şi unităţi ale Forţelor Navale, pentru pregătirea practică.

Organizarea cursului de bază pentru aspiranţi, sub forma unui curs postuniversitar de către Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, are ca scop menţinerea standardelor de calitate impuse pe parcursul celor patru ani de studii de licenţă, precum şi în procesul de pregătire pentru încadrarea primei funcţii.

După absolvirea acestui curs, aspiranţii îşi vor începe activitatea la unităţile din Forţele Navale Române la care au obţinut repartiţii.

Festivitatea de absolvire s-a desfăşurat în prezenţa Şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, şi a Şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Mihai Panait, cu respectarea tuturor măsurilor impuse în vederea prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă