30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFestivalul Internaţional al Luminii - Spotlight, în aprilie, pe Calea Victoriei

Festivalul Internaţional al Luminii – Spotlight, în aprilie, pe Calea Victoriei

Directorul artistic al ediţiei de anul acesta, cu tema „EuropeLights”, va fi Jean-François Zurawik, directorul şi producătorul Fête des Lumières – Lyon.

Evenimentul de la Bucureşti va marca preşedinţia pe care România o deţine la Consiliul Uniunii Europene şi deschiderea Sezonului România-Franţa la Bucureşti.

La Spotlight 2019 vor fi prezentate instalaţii de lumină realizate de artişti, arhitecţi şi designeri locali şi internaţionali, care se pot înscrie până pe 10 martie.

Instalaţiile artistice interactive propuse pentru ediţia de anul acesta trebuie să abordeze cel puţin unul din următoarele aspecte: „Cum va arăta Europa în viitor?”, „Cum se traduce Europa în limbajul digital?”, „Analog vs. Digital – Europa de ieri şi de azi”.

Câştigătorul va fi anunţat pe 15 martie şi va primi un premiu în valoare de 1.000 de euro, precum şi un buget de maxim 5.000 de euro pentru producţia instalaţiei.

Proiectul câştigător va fi expus în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional al Luminii – Spotlight, în zona pietonală din spatele bisericii Kretzulescu.

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă