Felix Bănilă: Captură gigant de cocaină și substanță-precursor pentru heroină la Vama Nădlac

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat vineri că, în PTF Nădlac, au fost descoperite, pe data de 22 august, într-un ansamblu de vehicule condus de un cetăţean străin, cantităţile de 5 tone anhidridă acetică (precursor de heroină) şi 20 kg de cocaină.

Mihai Cernea 0 comentarii

24.08.2018 - 14:41

„În urma unui control de rutină, efectuat în data de 22 august de către Poliţia de Frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, asupra unui ansamblu de vehicule înmatriculat în străinătate, care era condus de un cetăţean străin, au fost descoperite cantităţile de aproximativ 5 tone anhidridă acetică şi 20 kg de cocaină, de o puritate de aproximativ 99%”, a anunțat Felix Bănilă, într-o conferință de presă la sediul DIICOT.

Bănilă a explicat, de asemenea, ce este anhidrida acetică și cum a decurs capturarea contrabandiștilor. „Anhidrida acetică este un precursor de droguri şi din cele 5 tone descoperite se poate obţine 1 tonă de heroină. Ansamblul de vehicule urma să tranziteze România. A fost reţinut conducătorul auto, iar instanţa a dispus arestarea pe o perioadă de 30 de zile. (...) Este vorba de un ansamblu de vehicule de tip TIR. Anhidrida acetică era depozitată în recipiente de o tonă, iar cocaina era ambalată în pungi de plastic”, a relatat şeful DIICOT, citat de Agerpres.

Felix Bănilă a refuzat să dea alte detalii despre anchetă.

Comentarii