Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Xenofobie la adresa românilor, la France 2

Într-o emisiune difuzată pe postul public francez de televiziune France2, un umorist francez i-a luat peste picior pe români, spunând că salutul românilor include gestul de a cerşi bani. Privirea ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.04.2010 - 09:40

Într-o emisiune difuzată pe postul public francez de televiziune France2, un umorist francez i-a luat peste picior pe români, spunând că salutul românilor include gestul de a cerşi bani.

Privirea umilă, palma întinsă şi tonul rugător, sunt elementele definitorii ale "salutului românesc", concept inventat de umoristul Jonatahan Lambert şi prezentat sâmbătă seara la postul public francez de televiziune France2, informează Hotnews.

În cadrul emisiunii "On n'est pas couche", Lambert a făcut un joc de cuvinte între "salutul roman" şi "salutul românesc". Invitat la emisiunea lui Laurent Ruquier, umoristul i-a spus realizatorului că îi va aduce "salutul suprem", ca mulţumire pentru că-l invitase în emisiune. "Presupun că este vorba despre salutul roman", a venit replica lui Ruquier. Umoristul a propus însă "salutul românesc", pe care l-a exacutat în mijlocul scenei: "S'il vous plait, Messierurs, Mesdames!", a rostit umoristul cu mâna întinsă, folosind propoziţia pe care cerşetorii din Hexagon o folosesc pentru a-i îndupleca pe cetăţenii francezi.

Moderatorul a completat gluma, spunând că "O sa ne trezim cu Ambasada României pe cap".

 

Se pare că nu este prima oară când în emisiunile lui Laurent Ruquier se fac glume xenofobe la adresa românilor. În emisiunile sale de la televziune sau de la radio se face adesea asocierea români-handicapaţi-cerşetori.

Postul de radio Europe 1, unde jurnalistul moderează o emisiune, a fost amendat de către autoritatea franceză care reglementează conţinul media, pentru că într-o ediţie din toamna anului 2009 a emisiunii "On va s'gener", unul dintre invitaţi i-a numit pe polonezi "antisemiţi". Autorităţile poloneze au depus plângere, iar Laurent Ruquier a trebuit să-şi ceară în mod public scuze.

Legea franceză a audiovizualului interzice "defăimarea unei persoane sau a unui grup de persoane din cauza originii, a apartenenţei la o etnie, o naţie, o rasă sau o religie", chiar dacă este vorba despre o emisiune umoristică.

 

Citește totul despre:

Comentarii