13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVreme frumoasă în week-end

Vreme frumoasă în week-end

Următoarele trei zile vor sta sub semnul temperaturilor de vară, valori mai scăzute, de 24-25 de grade Celsius, urmând să fie semnalate în zonele de munte, potrivit Agerpres.

 

Vineri, în ţară, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil. Vântul va sufla slab până la moderat, iar maxima va atinge 32 de grade Celsius, în timp ce peste noapte se vor înregistra între 14 şi 16 grade Celsius.

Sâmbătă, va fi în general frumos, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 29 – 30 de grade Celsius, în timp ce minima nu va depăşi 14 grade.

În ultima zi din week-endul care urmează, vremea va continua să se menţină frumoasă, mercurul din termometre indicând o maximă de 30 de grade Celsius, respectiv minime încadrate între 12 şi 14 grade.

În Capitală, bucureştenii vor avea parte de un sfârşit de săptămână însorit şi plăcut din punct de vedere termic, cu maxime de până la 31 de grade (vineri) şi 30 de grade (sâmbătă şi duminică), dar şi de minime ce se vor încadra între 14 şi 16 grade.

Pe Litoral şi în zona Deltei Dunării, vineri vremea va fi predominant frumoasă, iar cerul va fi mai mult senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 27 grade Celsius, iar cele minime între 18 şi 20 grade.

Sâmbătă şi duminică, prognoza păstrează aceleaşi coordonate, cu cer mai mult senin şi temperaturi maxime ale aerului între 23 şi 25 de grade Celsius, şi minime între 18 şi 20 de grade.

Pe parcursul următoarelor trei zile, apa mării va avea între 23 şi 25 de grade.

La munte, vremea va fi, în general, frumoasă, însă în unele zone din Munţii Apuseni şi jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali vor fi înnorări, iar pe arii restrânse sunt posibile averse şi descărcări electrice.

Temperaturile minime ale aerului pot coborî chiar şi până la 9 grade Celsius, la Predeal şi Păltiniş, în timp ce peste zi termometrele pot arăta până la 24-25 de grade Celsius, la Poiana Braşov, Stâna de Vale sau Predeal.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă