Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Utilizarea computerului provoacă pofta de ciocolată

O cercetare realizată în Danemarca a arătat că poţi lua în greutate din cauza calculatorului nu doar pentru că eşti obligat să stai jos, ci şi pentru că, inevitabil, apare nevoia de dulciuri, că urmare a stresului mental. ...

Share

Rl online 0 comentarii

14.07.2010 - 18:47
O cercetare realizată în Danemarca a arătat că poţi lua în greutate din cauza calculatorului nu doar pentru că eşti obligat să stai jos, ci şi pentru că, inevitabil, apare nevoia de dulciuri, că urmare a stresului mental. După cum au demonstrat cercetătorii de la Universitatea Copenhaga, stresul mental cauzat de lucrul la calculator sau chiar de jocuri face ca nivelul de zahăr din sânge să coboare, iar creierul să perceapă această schimbare că pe una survenită după pierderea multor calorii, rezervă ce trebuie refăcută, după cum scrie publicaţia Daily Mail, citată de ziare.com.

Pe lângă lucrul la calculator sau jocurile, şi privitul la TV are acelaşi efect, spun autorii studiului. În cadrul experimentului, unui grup de studenţi i s-a dat o sarcină de îndeplinit cu ajutorul computerului, iar celuilalt i s-a spus să se relaxeze timp de 45 de minute. Chiar dacă cei din primul grup nu au ars decât cu trei calorii în plus faţă de cei din celălalt grup, când li s-a dat acces la un bufet, cei din prima grupă au consumat cu 230 de calorii în plus faţă de ceilalţi, fiind alese cu preponderenţă ciocolatele.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...