Unii profesori ameninta cu retragerea

Intalnirea de ieri dintre sindicatele din invatamant si conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) nu a adus nimic nou in privinta sistemului de plata a profesorilor implicati in examenele nationale. Reamintim ca, in timpul ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

29.06.2005 - 00:00
Intalnirea de ieri dintre sindicatele din invatamant si conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) nu a adus nimic nou in privinta sistemului de plata a profesorilor implicati in examenele nationale. Reamintim ca, in timpul examenelor, MEdC a schimbat modul de plata. Astfel, pentru profesorii care sunt presedinti, vicepresedinti si membri in comisiile de examen, considerati personal nedidactic, sumele ce le-ar reveni se vor reduce la jumatate. Liderii sindicali, care s-au declarat impotriva ordinului ministrului Mircea Miclea, au cerut revenirea la sistemul de plata din 2004. Singurii la care indemnizatia ramane identica cu cea de anul trecut sau chiar creste cu 25%, pentru ca s-au majorat salariile, sunt profesorii corectori si evaluatori, considerati personal didactic. MEdC va aloca 630 miliarde de lei pentru plata cadrelor didactice prezente la examenele nationale, suma urmand sa se aprobe astazi prin ordonanta de urgenta. Pentru mentinerea sistemului de plata din 2004 ar fi fost nevoie de o suplimentare de 100 de miliarde de lei, pe care MEdC spune ca nu are de unde sa o ia.
Avand in vedere nemultumirea celor care vor primi mai putini bani, inclusiv profesorii supraveghetori, nu este exclus ca bacalaureatul sa se desfasoare cu hopuri. Poate chiar supravegherea sa fie mai slaba, iar seriozitatea bacalaureatului sa aiba de suferit.

Citește totul despre:

Comentarii