7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTrenuri din ora in ora din Capitala catre Craiova, Moldova si Brasov

Trenuri din ora in ora din Capitala catre Craiova, Moldova si Brasov

Societatea Nationala “CFR Calatori” SA anunta ca, incepand cu data de 11 decembrie 2005, ora 0h01, se pune in aplicare noul plan de mers al trenurilor de calatori, valabil pana la data de 09.12.2006, ora 24h00. In noaptea de 10/11.12.2005 pana la ora 24.00, trenurile de calatori vor circula dupa mersul actual, iar dupa aceea, incepand cu ora 0.01, vor circula conform noilor trasee. Brosura “Mersul Trenurilor de Calatori, 2005-2006” poate fi achizitionata la pretul de 7,2 RON de la ghiseele statiilor si agentiilor CFR din toata tara.
Noul plan de mers al trenurilor de calatori este structurat in doua mari categorii de trafic – intern si international.

Trafic intern

O caracteristica importanta a ofertei feroviare este stabilitatea, asa incat si pentru planul de mers 2005/2006 se mentin trenurile traditionale, acestea avand deja o piata formata.
Noutatea absoluta a noului mers al trenurilor este introducerea cu caracter experimental a principiului de grafic cadentat, pentru inceput din Bucuresti pe trei relatii principale. Astfel, aproape in fiecare ora, in intervalul orar 5h45 Ð 22h45, vor pleca trenuri din Capitala catre: Craiova – la fara un sfert, Moldova – la fix si Brasov – la si jumatate. In functie de rezultatele acestui experiment, de posibilitatile oferite de infrastructura feroviara si de doleantele pasagerilor, anul viitor se va extinde acest mod de abordare si pe alte magistrale si orase mari ale tarii.
In scopul realizarii unei concordante a calitatii materialului rulant cu rangul trenului si pentru asigurarea unei utilizari eficiente a capacitatii de transport, s-a prevazut circulatia Sagetilor Albastre cu 110 locuri ca trenuri rapid sau accelerat si a Sagetilor Albastre cu 70 de locuri ca trenuri Intercity. Acestea asigura legaturi optime intre marile orase din toata tara, in peste 50 de rute.

Trafic international

S-au mentinut legaturile directe spre Viena, Budapesta, Praga, Sofia, Chisinau, Moscova, Sofia, Salonic si Istanbul, elementul de noutate constand in introducerea in circulatie a unui vagon de dormit direct, din Timisoara catre Munchen.

Trenurile Zapezii

Odata cu punerea in aplicare a planului de mers al trenurilor 2005-2006, CFR Calatori lanseaza si oferta de sezon “Trenurile Zapezii”, valabila pana la data de 15 martie 2006.
16 trenuri vor face legatura intre Capitala si statiunile montane de pe Valea Prahovei: Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Brasov, iar tarifele sunt avantajoase atat pentru calatoriile individuale – cu reducerile speciale pentru elevi si studenti -, cat si pentru calatoriile in grup.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă