20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialStephen Hawking: Colonizarea Terrei de către extratereștri, similară cu descoperirea Americii de...

Stephen Hawking: Colonizarea Terrei de către extratereștri, similară cu descoperirea Americii de către Columb

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a avertizat că Terra ar putea fi colonizată de o civilizație extraterestră, iar acest lucru nu va fi benefic pentru civilizația umană.

Profesorul, în vârstă de 73 ani, a mai declarat anterior că inteligența artificială ar putea controla omenirea în următorii 100 de ani. Într-un recent avertisment, ficianul a precizat că dacă inteligența artificială nu va cuceri omenirea, atunci o specie avansată de extratereștrii sigur o va face, conform B1.ro.

“Dacă extratereștrii ne vor vizita atunci rezultatul va fi acelaşi ca atunci când Columb a ajuns în America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni”, a spus profesorul Hawking.

Profesorul conduce în prezent o căutare masivă a existenței extratereștrilor în spațiu, folosind două dintre cele mai puternice telescoape din lume, care vor analiza  un milion dintre cele mai apropiate stele de Terra în căutarea de semnale din spațiu a unor forme inteligente de viață.

Iar căutările dau roade. Descoperirea că pe Marte existp apă în stare lichisă a reaprins speranța că viața extraterestră ar putea fi găsită curând.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă