13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialScumpiri pentru aceleasi servicii

Scumpiri pentru aceleasi servicii

La Mamaia se perfecteaza astazi contractele pentru sejururile din aceasta vara de pe litoralul romanesc. Zvonurile preconizeaza ca tarifele vor fi majorate.

Contractarile care vor avea loc doar vineri, 2 martie, sunt organizate la Hotel Dacia, discret, astfel ca presa sa nu faca prea multe "valuri". Acest lucru ne face sa credem ca preturile la cazari vor creste si in acest an si ca urmare nu stim cine o sa mai mearga pe litoralul romanesc. Agentiile de turism romanesti nu sunt interesate sa participe la contractari, fiind mai mult preocupate sa treaca granita la sud, in Bulgaria, pentru a rezerva acolo cat mai multe locuri pe litoral pentru sezonul 2007.
Si acestea la doar o zi distanta de apelul facut de catre premierul Tariceanu catre operatorii din turism de a scadea preturile: "Daca vom compara conditiile noastre de practicare a turismului cu cele de pe Mediterana, trebuie sa recunoastem ca este o uriasa diferenta. Nu putem face turism cu preturi mai mari decat cele din destinatii-forte si nu ii putem forta pe romani sa nu plece in vacanta in Turcia sau Grecia, unde sunt conditii superioare si tarife mai mici", a spus Tariceanu, adaugand ca acest fenomen va continua in lipsa unor masuri concrete de imbunatatire a serviciilor.
In deschiderea lucrarilor Comitetului de Evaluare a Masterplanului pentru Dezvoltarea Turismului, premierul Tariceanu a cerut joi operatorilor din turism sa renunte la strategii abstracte, care nu sunt aplicate niciodata, si sa prezinte un set clar de masuri pentru imbunatatirea conditiilor si a serviciilor din domeniu. "M-am saturat de strategii si planuri, vreau proiecte concrete cu termene si masuri. Asa trebuie sa lucrati, ma! Cu mine nu veti fi prieteni daca lucrati cu strategii. Vreau sa vad ca se realizeaza ceva concret. In iulie, la finalizarea masterplanului, vreau rezultate concrete", le-a spus Tariceanu operatorilor din turism prezenti la reuniune. In opinia primului ministru, atractiile turistice principale ale Romaniei sunt Delta Dunarii si manastirile din Moldova si Bucovina, care nu pot fi valorificate din cauza lipsei infrastructurii si a constructiilor executate fara respectarea normelor, iar tarifele practicate pe litoral sunt prea "piperate" in raport cu serviciile de agrement puse la dispozitie. "Eu sunt bucurestean get-beget si, cand plec undeva, mi-e dor de praful si de caldura sufocanta din Bucuresti. Imi place sa ma plimb cu motocicleta pe Bulevardul Aviatorilor si mi-am cumparat si o casa pe malul marii. Daca insa comparam conditiile noastre de practicare a turismului cu cele de pe Mediterana, trebuie sa recunoastem ca este o uriasa diferenta". Premierul a precizat ca intentioneaza ca, in zilele urmatoare, sa organizeze la Guvern o reuniune cu autoritatile locale din zonele montane, in special din statiunile de pe Valea Prahovei, pentru a discuta masurile necesare de imbunatatire a conditiilor din turism.
Aceeasi pozitie critica a avut-o Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, care a afirmat ca "sectorul turistic nu se poate dezvolta individual si este legat de multe alte domenii, inclusiv cel de transporturi. Autoritatile locale, tour-operatorii, Guvernul si alte autoritati centrale au de foarte multe ori interese separate in ceea ce priveste turismul, dar ele trebuie sa ajunga sa fie convergente, pentru a ne putea desprinde din situatia actuala".

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă