Satenii din Bolotesti i-au sechestrat pe medici

Ieri, baronul pesedist Marian Oprisan, impreuna cu colegul sau de partid Stefan Sachin, i-a instigat pe satenii din comuna Bolotesti sa nu se supuna carantinei aviare de gradul 1 instituita in aceasta localitate. Astfel, Oprisan, incalcand toate ...

Share

Rl online 0 comentarii

19.05.2006 - 00:00
Ieri, baronul pesedist Marian Oprisan, impreuna cu colegul sau de partid Stefan Sachin, i-a instigat pe satenii din comuna Bolotesti sa nu se supuna carantinei aviare de gradul 1 instituita in aceasta localitate. Astfel, Oprisan, incalcand toate normele legale in vigoare, a intrat in jurul orelor diminetii in localitate, dinspre vila de la Kilometrul 27 care apartine mamei sale, Lucia Gherarde, si a convocat consilierii la sediul primariei. Aici, baronul pesedist a tunat si a fulgerat impotriva Prefecturii si a ministrului Gheorghe Flutur, care ar fi "impanzit tara de gripa aviara". Ulterior, mai multi localnici, incurajati de chemarile bravilor pesedisti Oprisan si Sachin, i-au sechestrat in cladirea primariei pe medicii veterinari veniti sa arda pasarile din curtile oamenilor. "Oamenii, furiosi, au sechestrat 10 cadre medicale in sediul primariei. Satenii nu vor cu nici un chip sa inteleaga faptul ca noi trebuie, conform legii, sa stingem focarul de gripa aviara. Se pare ca au fost instigati de persoane din conducerea locala. A trebuit sa apelam la Jandarmerie ca sa-i eliberam pe medicii nostri", ne-a declarat dir. adj. al DSVSA Vrancea, dr. Doru Calistru.
Jandarmii si mascatii din cadrul DPIR Vrancea au reusit cu greu sa-i elibereze pe veterinarii ostatici. Ulterior, satenii au tras clopotele la biserici si au chemat oamenii la lupta impotriva "dusmanului", identificat ca fiind breasla veterinarilor.
Dupa aceasta isprava, Oprisan a urcat in jeep-ul sau luxos si a demarat catre Focsani, trecand ca prin branza prin toate filtrele sanitare instituite pentru carantina de gradul 1. "Fapta lui Marian Oprisan intra sub incidenta art. 12 din HG nr. 984/25 august 2005, care stipuleaza clar ca iesirea sau intrarea persoanelor, a animalelor sau a oricaror produse care pot constitui vectori pentru bolile infecto-contagioase provenite dintr-o zona de carantina de gradul 1 constituie infractiune si se pedepseste penal. De altfel, Prefectura a si sesizat Parchetul Vrancea cu privire la acest aspect", ne-a declarat subprefectul Dragos Mircea.

Panciu a intrat in carantina de gradul 1

Din cauza depistarii virusului H5 la mai multe gospodarii din cartierul Crucea de Sus al orasului Panciu, de ieri a fost instituita carantina de gradul 1 in acesta zona a orasului. In aceste conditii se interzice atat intrarea, cat si iesirea pietonilor si autovehiculelor in si dinspre acest cartier al orasului, pana la stingerea focarului. Au fost instituite 9 puncte fixe pentru aplicarea acestor masuri restrictive in zona contaminata, iar alte 5 - pe raza orasului Panciu, pentru dezinfectia si controlul autovehiculelor cu scopul prevenirii si combaterii transportului de pasari vii si carne infestata.

Citește totul despre:

Comentarii