Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Romii din Gorj au cerut la recensământ recenzori care aparţin etniei lor

Romii din mai multe localităţi gorjene au cerut ca recenzorii să fie de aceeaşi etnie cu ei, pentru a se înţelege mai bine cu aceştia, în nouă localităţi din judeţ fiind desemnaţi 16 recenzori de etnie romă, transmite ...

Share

Mirel Popescu 0 comentarii

26.10.2011 - 15:08

Romii din mai multe localităţi gorjene au cerut ca recenzorii să fie de aceeaşi etnie cu ei, pentru a se înţelege mai bine cu aceştia, în nouă localităţi din judeţ fiind desemnaţi 16 recenzori de etnie romă, transmite corespondentul NewsIn.

Alin Bobu, consilier pe problemele romilor din cadrul Prefecturii Gorj, a declarat că era nevoie de 24 de recenzori de etnie romă. A fost nevoie de recenzori de etnie în Scoarţa, Bărbăteşti, Bumbeşti-Jiu, Băleşti, Polovragi, Ţănţăreni, Teleşti, Târgu-Cărbuneşti şi Târgu-Jiu.

"Avem nouă comune unde sunt mulţi romi şi 16 recenzori implicaţi în recensământ. Cei 16 sunt de etnie romă pentru că aşa au vrut comunităţile de acolo. În acele comune sunt mulţi ţigani şi ei cred că ţiganii lor îi înţeleg mai bine. Am avut cazuri în care romii recenzaţi de români nu au vrut să răspundă la întrebări. Altfel se înţeleg cu un ţigan recenzor. Îi convinge să le dea datele. Era nevoie de 24 de recenzori, dar nu au prea vrut primarii", a afirmat Alin Bobu, consilier Prefectura Gorj.

Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, a declarat că în unele localităţi edilii au ales ca angajaţii primăriei să fie recenzori şi au refuzat să aducă recenzori romi. "Ştim că era nevoie de mai mulţi, dar primarii au refuzat şi au vrut ca angajaţii primăriei să fie recenzori. Foarte mulţi dintre recenzori sunt angajaţi ai unităţilor teritorial-administrative", a declarat Marcel Romanescu, subprefectul de Gorj.

Până în prezent, peste 46% dintre locuinţele din Gorj au fost recenzate. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate în comuna Săcelu, unde au fost recenzate aproximativ 70% dintre locuinţe, iar ultimul loc în clasament este ocupat de comuna Logreşti, cu doar 30% dintre imobile.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...