20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRomii din Gorj au cerut la recensământ recenzori care aparţin etniei lor

Romii din Gorj au cerut la recensământ recenzori care aparţin etniei lor

Romii din mai multe localităţi gorjene au cerut ca recenzorii să fie de aceeaşi etnie cu ei, pentru a se înţelege mai bine cu aceştia, în nouă localităţi din judeţ fiind desemnaţi 16 recenzori de etnie romă, transmite corespondentul NewsIn.

Alin Bobu, consilier pe problemele romilor din cadrul Prefecturii Gorj, a declarat că era nevoie de 24 de recenzori de etnie romă. A fost nevoie de recenzori de etnie în Scoarţa, Bărbăteşti, Bumbeşti-Jiu, Băleşti, Polovragi, Ţănţăreni, Teleşti, Târgu-Cărbuneşti şi Târgu-Jiu.

“Avem nouă comune unde sunt mulţi romi şi 16 recenzori implicaţi în recensământ. Cei 16 sunt de etnie romă pentru că aşa au vrut comunităţile de acolo. În acele comune sunt mulţi ţigani şi ei cred că ţiganii lor îi înţeleg mai bine. Am avut cazuri în care romii recenzaţi de români nu au vrut să răspundă la întrebări. Altfel se înţeleg cu un ţigan recenzor. Îi convinge să le dea datele. Era nevoie de 24 de recenzori, dar nu au prea vrut primarii”, a afirmat Alin Bobu, consilier Prefectura Gorj.

Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, a declarat că în unele localităţi edilii au ales ca angajaţii primăriei să fie recenzori şi au refuzat să aducă recenzori romi. “Ştim că era nevoie de mai mulţi, dar primarii au refuzat şi au vrut ca angajaţii primăriei să fie recenzori. Foarte mulţi dintre recenzori sunt angajaţi ai unităţilor teritorial-administrative”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul de Gorj.

Până în prezent, peste 46% dintre locuinţele din Gorj au fost recenzate. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate în comuna Săcelu, unde au fost recenzate aproximativ 70% dintre locuinţe, iar ultimul loc în clasament este ocupat de comuna Logreşti, cu doar 30% dintre imobile.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă