Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii, pe primul loc din Europa la cheltuielile pentru mâncare

Mâncăm mult, prost şi plătim bani mulţi pentru acest obicei. Românii nu îşi permit o dietă de calitate, dar chiar şi aşa, suntem primii în Uniunea Europeană la banii cheltuiţi pe mâncare: aproape ...

Share

Rl online 0 comentarii

28.08.2012 - 09:52

Mâncăm mult, prost şi plătim bani mulţi pentru acest obicei. Românii nu îşi permit o dietă de calitate, dar chiar şi aşa, suntem primii în Uniunea Europeană la banii cheltuiţi pe mâncare: aproape o treime din venituri se duc pe alimente. Alimentaţia de calitate nu este la îndemâna oricărui român, potrivit rtv.net.

Dacă adăugăm la asta timpul liber limitat, stresul provocat grijile zilnice şi lipsa activităţilor fizice, se explică de ce în România sunt patru milioane de adulţi obezi. Ţara noastră este pe locul 3 în Europa la acest capitol şi pe primul loc în topul cheltuielilor pentru mâncare.

Altfel spus, dintre toţi europenii, românii sunt nevoiţi să dea cea mai mare parte din venituri pe mâncare.

Concret, 100 de euro cheltuieşte lunar un român pe alimente. Adică aproape 30%. Procentual, cel mai puţin cheltuiesc pe mâncare britanicii: doar 9% din salariul mediu, dar asta înseamnă peste 300 de euro. Cel mai mult cheltuiesc pe mâncare olandezii - peste 400 de euro, dar la salariile lor asta înseamnă doar 11% din câştigul mediu.

"Cei care consumă cât mai multe produse vegetale, nu numai că nu se îngraşă, ci slăbesc. Dacă mâncăm cât mai puţine grăsimi şi zahăr concentrat, dacă facem şi mişcare şi mâncăm mai multe fibre, o să fim mai sănătoşi", a declarat Virgil Stroescu, nutriţionist, la România TV.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...