Romania, locul I la Balcaniada de Matematica

La cea de-a IX-a editie a Olimpiadei Balcanice pentru Juniori, care s-a desfasurat in Grecia, la Veria, in perioada 20-25 iunie, Romania a obtinut un rezultat foarte bun - sase medalii, dintre care trei de aur si trei de argint. In clasamentul pe ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

27.06.2005 - 00:00
La cea de-a IX-a editie a Olimpiadei Balcanice pentru Juniori, care s-a desfasurat in Grecia, la Veria, in perioada 20-25 iunie, Romania a obtinut un rezultat foarte bun - sase medalii, dintre care trei de aur si trei de argint. In clasamentul pe natiuni, tara noastra a ocupat locul I. La Balcaniada au participat elevi din statele situate in zona balcanica.
Cei trei romani care au obtinut aur sunt Madalina Persu (clasa a VIII-a la Scoala "Nicolae Balcescu" din Dragasani, judetul Valcea), Claudiu Corneliu Prodescu (clasa a VIII-a - Scoala nr. 2 din Poiana Mare, judetul Dolj) si Francisc Bozgan (clasa a VIII-a la Scoala Centrala din Bucuresti). Medaliile de argint au fost castigate de Bogdan Matican si Victor Padureanu (clasa a VIII-a, respectiv a VII-a la Colegiul National "Carol I" din Craiova) si Stefan Stoican (elev in clasa a VIII-a la Scoala nr. 79 din Bucuresti).

Citește totul despre:

Comentarii