11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialReteaua "Turist" - decapitata

Reteaua “Turist” – decapitata

Tribunalul Timis a emis luni mandate de arestare preventiva impotriva unor dealeri de droguri, intre care si un minor, care aprovizionau constant cu hasis si ecstasy scolile timisorene, dupa ce la inceputul anului in curs ofiterii Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Timisoara au decapitat filiera, reusind sa-i prinda in flagrant pe doi dintre cei mai importanti membri ai retelei denumite “Turist”.

Trafic de hasis pentru elevi

La propunerea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Timisoara, Tribunalul Timis a emis mandate de arestare pe 30, respectiv 20 de zile, pe numele lui Vint Cristian (21 ani) si Gyarmati Raoul Arcis (17 ani).
Potrivit specialistilor CZCCOA Timisoara, reteaua “Turist” a inceput sa fie monitorizata inca de la inceputul lunii aprilie 2004, dupa ce au fost obtinute informatii importante referitoare la o grupare care se ocupa cu traficul si consumul ilicit de droguri, respectiv hasis si comprimate ecstasy.
Principala arie de desfacere a drogurilor, spun politistii, o reprezentau scolile, barurile si internet-cafe-urile, in special cele situate in zona Calea Sagului din Timisoara. Membrii acestei grupari au reusit sa racoleze intr-un timp relativ scurt mai multi consumatori de droguri din randul elevilor si adolescentilor (intre care foarte multi minori) care frecventau aceste localuri, iar din primele verificari a reiesit faptul ca aceasta grupare s-a format si a actionat pe scheletul unei grupari mai vechi, anihilata de lucratorii CZCCOA Timisoara in primele trei luni ale anului in curs.

Membri noi pentru afaceri vechi

Cu acea ocazie au fost prinsi in flagrant si apoi arestati Muresan Florin Nicolae (18 ani) si Ghilea Alin Liviu (27 ani). “Dupa arestarea celor doi, afacerile cu droguri au fost preluate de cativa din vechii consumatori si intermediari, care au avansat in ierarhia gruparii, printre acestia remarcandu-se Vint Cristian”, au declarat ofiterii de la Crima organizata. Profitand de dorinta membrilor gruparii de a-si extinde cercul de consumatori, politistii au reusit sa intre in legatura cu unul din noii dealeri, ce distribuia droguri cu preponderenta in scolile din zona Calea Sagului din Timisoara, identificat ulterior in persoana minorului Gyarmati Raoul Arcis. Acesta a fost prins in flagrant in timp ce incerca sa vanda mai multe doze de hasis. In baza unor noi indicii si probe, s-a stabilit legatura dintre acesta si coordonatorul retelei, respectiv Vint Cristian, care preluase conducerea grupului imediat dupa arestarea lui Ghilea.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă