Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PS Virgil Bercea a fost declarat "Omul anului"

La sfarsitul anului 2005, Primaria municipiului Oradea a decernat premiile de excelenta unor personalitati oradene care au excelat, pe parcursul anului trecut, in domenii diferite de activitate. Ajunsa la a treia sa editie, gala organizata de ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.01.2006 - 00:00
La sfarsitul anului 2005, Primaria municipiului Oradea a decernat premiile de excelenta unor personalitati oradene care au excelat, pe parcursul anului trecut, in domenii diferite de activitate. Ajunsa la a treia sa editie, gala organizata de municipiul Oradea a acordat 14 premii de excelenta, selectate dintr-un numar de 41 de candidati nominalizati. La finalul ceremoniei de premiere, din cei 14 castigatori ai diferitelor categorii de excelenta, juriile reunite l-au ales prin vot ca "Om al anului" pe episcopul greco-catolic Virgil Bercea. In prealabil, PS dr. Virgil Bercea a fost nominalizat intre cei 14 finalisti la categoria "Ambasadorul anului". Juriul a decis ca acest titlu sa-i revina ca urmare a modului in care tanarul episcop greco-catolic a reprezentat Oradea la numeroasele intalniri confesionale, pe care le-a avut in strainatate, de-a lungul anului 2005. Atat cele 13 premii de excelenta, cat si trofeul "Omul anului", acordat episcopului unit Virgil Bercea, au fost inmanate de Petru Filip, primarul municipiului Oradea, in prezenta unui mare numar de oficialitati. "Aceasta alegere este o mare bucurie atat pentru Episcopia de Oradea, cat si pentru intreaga Biserica Greco-Catolica, si pune in evidenta prestigiul de care se bucura PS Virgil in Oradea", a declarat pentru agentia Catholica.ro purtatorul de cuvant al eparhiei de pe malul Crisului. Anul acesta, episcopul Virgil Bercea a obtinut catedrala greco-catolica din Oradea, confiscata de regimul comunist in 1948, si retrocedata acum, in urma unor indelungi procese, cu sentinta definitiva si irevocabila, a carei executare poate fi un reper pentru toate cazurile de retrocedare a lacaselor greco-catolice, aflate in situatii similare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...