4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialProrector acuzat de plagiat!

Prorector acuzat de plagiat!

Prof. univ. dr. ing. Marioara Abrudeanu, membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, din cadrul Universitatii Pitesti, il acuza pe Dumitru Chirlesan, prorector in cadrul aceleiasi universitati, de furt intelectual. Chirlesan este acuzat ca si-a realizat lucrarea de doctorat plagiind pasaje intregi din lucrarile stiintifice publicate de Marioara Abrudeanu in cei peste 31 de ani de cariera universitara. Acuzele de plagiat i-au fost aduse lui Chirlesan chiar in plenul Senatului universitatii pitestene.
In loc sa procedeze la sanctionarea prorectorului vinovat, Senatul universitatii pitestene i-a reprosat celei plagiate ca “isi acuza pe nedrept mai tanarul coleg”.
In fiecare an Universitatea Pitesti a fost marcata de cate un scandal. Unele au avut la baza proasta administrare a fondurilor publice si a patrimoniului, altele "sfanta spaga” si calitatea procesului de invatamant, iar de curand, iata, si plagiatul. Asa se face ca nici nu se stinsese bine ecoul ultimului scandal generat de proasta administrare a peste 337 miliarde lei, prin atribuirea directa a unor lucrari de constructie unei singure firme si inchirierea mai multor spatii din patrimoniul Universitatii pe termene foarte lungi pe chirii derizorii, ca a izbucnit scandalul plagiatului la care a recurs nu oricine, ci chiar prorectorul. Si plagiatul a fost folosit nu la publicarea unei lucrari in paginile unei "foite” locale, ci la redactarea tezei de doctorat al carei autor este chiar prorectorul Dumitru Chirlesan. Mai mult, prorectorul a plagiat chiar din lucrarile stiintifice publicate de un prof. univ. dr. ing. membru corespondent al Academiei, cu peste 31 de ani de activitate universitara, batuti pe muchie, numai in cadrul Universitatii Pitesti: “Lucrez de 31 de ani in aceasta institutie si pentru mine este o a doua casa. Nu am vrut neaparat sa-l acuz pe dl Chirlesan, ci sa-mi apar munca de peste trei decenii. Plagiatul l-am descoperit mai demult si chiar i-am spus dlui prorector ca nu este profesional ceea ce a facut. Ce mai pot face acum, daca si-n sedinta de Senat mi s-a reprosat, tot mie, ca il acuz nejustificat pe dl Chirlesan de plagiat, desi am pus pe masa Senatului lucrarile mele in original si copia dlui Chirlesan. Totul a fost degeaba!”

"Cei despre care vorbesc sunt foarte puternici”

Mahnita de ceea ce i se intampla, profesorul universitar dr. ing. Abrudeanu a continuat, recunoscand ca se teme: "Nu vreau sa vorbesc de rau pe nimeni, mai ales ca de-a lungul timpului am fost destul lovita de anumite persoane. Grav este ca oameni de asemenea factura, prin astfel de lucruri mizerabile, pot ajunge profesori universitari. Speranta mea este ca timpul sa elimine asemenea indivizi, iar Universitatea Pitesti, odata integrata in structurile europene, va reusi sa dea gunoiul la o parte. Nu mai vreau sa intru in astfel de scandaluri, fiindca oamenii de care va vorbesc sunt foarte puternici si nu as mai rezista unui alt atac din partea lor”.

"Voi produce dovezile necesare”

La randul sau, prorectorul Chirlesan sustine: "Tot ce-am avut de comentat am comentat in sedinta de Senat in care dna Abrudeanu a facut acuzatia. Dumneaei poate sa continue pe drumul pe care a pornit si sa-si puna si poalele in cap, fiindca eu sunt increzator ca exista pentru toti un judecator suprem. Nu vreau sa mai intru in contre cu o doamna care mai este si membru al Academiei de Stiinte Tehnice. Sper ca aceasta problema sa fie analizata de un for academic serios, pentru ca atunci voi produce si dovezile necesare in vederea sustinerii mele”. Si ne mai miram ca studentii Universitatii Pitesti copiaza!

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă