Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primul depozit ecologic pentru deseuri menajere si industriale

Ieri, la Craiova, a fost inaugurat primul depozit ecologic pentru deseuri menajere si industriale din istoria orasului. Amplasat in cartierul Mofleni, de la periferia de sud a Craiovei, noul depozit de gunoaie indeplineste toate cerintele in ...

Share

Florin Tanovici 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Ieri, la Craiova, a fost inaugurat primul depozit ecologic pentru deseuri menajere si industriale din istoria orasului. Amplasat in cartierul Mofleni, de la periferia de sud a Craiovei, noul depozit de gunoaie indeplineste toate cerintele in materie de protectia mediului impuse de Comunitatea Europeana. Bazinul in care vor fi aruncate maldarele de gunoaie ale orasului este prevazut cu o membrana impermeabila, din plastic, pentru a nu permite substantelor toxice sa se infiltreze in sol. Acestea sunt preluate de un sistem de drenaj prin care sunt evacuate si inmagazinate in doua cisterne speciale, situate la aproximativ o suta de metri de rampa propriu-zisa de gunoi. Depozitul de deseuri a fost gandit in asa fel incat sa inmagazineze gunoaie pana va ajunge la o inaltime de 23 de metri deasupra solului, acum avand aproximativ opt metri adancime. Atunci totul va fi acoperit cu pamant, dupa care va fi impadurita intreaga zona. Tiganii care isi asigura existenta din ceea ce gaseau prin gropile de gunoi ale orasului, multi dintre ei chiar locuind in adaposturi improvizate in mijlocul haldelor, nu mai au acces in noul depozit. Acesta este pazit continuu. De asemenea, camioanele de gunoi vor fi spalate la fiecare iesire din depozitul de deseuri. Inaugurarea de ieri n-a fost insa lipsita de peripetii. Primul camion cu gunoi care a intrat in incinta depozitului a fost condus de nimeni altcineva decat primarul craiovean, Antonie Aurel Solomon. Acesta a condus autospeciala pana pe platforma unde urma sa fie descarcata. Acolo, alta surpriza: oficialitatile craiovene se adunasera in jurul utilajului ca la urs, ca sa vada minunea. Soferul, care urcase la volan in locul lui Solomon, a descarcat tot gunoiul sub nasul edililor care, de fapt, nu stiau ce avea sa urmeze in "spectacol". Cu totii au apucat sa sara un pas in spate pentru a nu se trezi cu zoaiele pe pantofi. Singurul lucru neregizat la inaugurarea depozitului a fost chiar "materia prima", care a fost mai mult decat autentica. In rest, organizatorii au luat parte la un picnic chiar in incinta depozitului de deseuri. Atmosfera torida a fost inviorata de cateva "bebeluse" in blugi si cu buricele goale.

Citește totul despre:

Comentarii