Pregatiri pentru instalarea mitropolitului de Cluj

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Teoctist, a sosit ieri la Cluj-Napoca pentru a participa la ceremoniile care vor marca ridicarea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului si Clujului la rangul de mitropolie. Ceremonia va ...

Share

Claudiu Padurean 0 comentarii

25.03.2005 - 00:00
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Teoctist, a sosit ieri la Cluj-Napoca pentru a participa la ceremoniile care vor marca ridicarea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului si Clujului la rangul de mitropolie. Ceremonia va avea loc astazi, in noua catedrala mitropolitana.
Capul Bisericii Ortodoxe Romane a declarat ca apreciaza atentia pe care autoritatile de stat o acorda evenimentului religios, pentru ca Biserica Ortodoxa nu se suprapune statului, dar nici nu este in afara de stat. Patriarhul a mai spus ca din punct de vedere religios se poate vorbi de o noua epoca in viata Ardealului.
Potrivit patriarhului, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat in unanimitate infiintarea noii mitropolii, intr-o sedinta care a avut loc in luna noiembrie. Teoctist considera ca in acest fel ierarhii au raspuns cererii locuitorilor din nordul Transilvaniei de a avea o mitropolie proprie. El a apreciat ca acest lucru a fost posibil abia dupa ce s-a prabusit dictatura comunista.

Citește totul despre:

Comentarii