10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPrefectul, cercetat pentru acuzele aduse sefului SIPI

Prefectul, cercetat pentru acuzele aduse sefului SIPI

O comisie de la Ministerul Administratiei si Internelor investigheaza afirmatiile prefectului de Hunedoara, Cristian Vladu, conform carora a primit o serie de mesaje de amenintare din partea sefului Serviciului Informatii si Protectie Interna, Velu Caluseru.
Prefectul spune ca ancheta va incepe chiar cu el, dar nu isi explica de ce, insa spune ca va pune la dispozitia anchetatorilor toate probele pe care le detine.
Cristian Vladu sustine ca a primit in noaptea de 26 spre 27 aprilie mai multe SMS-uri pe telefonul sau mobil, in care se preciza ca va fi executat daca nu se potoleste. “Potoleste-te! Daca nu, la prima miscare te executam”, “Esti prea mic pentru o functie asa de mare”, cam asa sunau mesajele de amenintare despre care prefectul spune acum ca au fost comandate de seful SIPI Hunedoara. La vremea respectiva, Vladu nu a depus plangere la Politie si spunea ca vrea sa afle intai a cui este cartela de pe care s-au transmis mesajele. Acum, insa, Cristian Vladu pretinde ca de fapt nu a depus plangere oficiala pentru ca sa nu-i fie ascultate telefoanele si, astfel, sa fie santajat.
“Domnul Caluseru se afla in spatele acestor actiuni. El a pus pe cineva sa-mi trimita mesajele de amenintare. Acum tot el vrea sa-mi ceara sa depun o cerere la Parchet, ca sa poata sa-mi asculte oficial telefoanele, deoarece pana acum o faceau ilegal. Eu nu cad in plasa pe care el mi-o intinde si in care au cazut fostul presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Mihail Rudeanu, sau primarul Devei, Mircia Muntean. Domnul Caluseru se ocupa de santaje marsave”, sustine prefectul de Hunedoara.
In urma dezvaluirilor facute de prefectul judetului Hunedoara, o comisie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a demarat o ancheta, care va incepe chiar cu anchetarea lui Vladu, in loc sa demareze cu cercetarea presupusului atentator la viata prefectului. Prefectul nu a comentat prea mult acest aspect, destul de curios, dar a precizat ca isi sustine in continuare declaratiile facute saptamana trecuta si ca va pune la dispozitia anchetatorilor toate probele pe care le detine pentru stabilirea adevarului. In plus, Cristian Vladu spune ca, in urma dezvaluirilor facute de el in cadrul unei conferinte de presa, mai multi angajati ai Prefecturii au fost la randul lor amenintati. Din acest motiv, prefectul de Hunedoara a solicitat presei sa fie prudenta in relatari deoarece ar putea fi pusa in pericol siguranta angajatilor institutiei.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă