7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPloi şi răcoare de Paşte

Ploi şi răcoare de Paşte

Cei care au programat o ieşire la iarbă verde în acest week-end vor avea surprize neplăcute din cauza vremii care se anunţă ploioasă, la nivelul întregii ţări şi cu temperaturi scăzute. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat vreme instabilă şi averse în mai multe zone ale ţării în perioada Sărbătorilor de Paşte.

În Muntenia, temperaturile vor fi în creştere până pe 15 aprilie, după care se vor încadra în normele climatologice ale perioadei. Între 14 şi 16 aprilie vor fi ploi temporare, iar apoi se vor întregistra cele mai ridicate temperaturi, urmând ca de pe 20 aprilie să revină precipitaţiile. Oltenii vor avea parte de ploi în intervalul 14-15 aprilie şi acestea vor avea caracter de aversă. Precipitaţiile se vor întoarce apoi pe 20 aprilie, după care şansele de vreme umedă vor fi în scădere.

În Banat, după o încălzire treptată a vremii, va urma, după 12 aprilie, o scădere, ajungându-se sub normele climatologice. Se vor mai semnala ploi temporare, cu caracter de aversă în perioada 14-17 aprilie.

În Crişana, temperaturile nu vor varia prea mult de la o zi la alta şi vor fi normale pentru această perioadă, cu maxime uşor sub normele climatologice. În perioada 14-18 aprilie va ploua.

Cei din Transilvania vor avea parte de ploi cu caracter de aversă în perioada 14-17 aprilie, iar temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. Precipitaţii vor fi şi în Dobrogea în zilele de Paşte, la fel şi în Maramureş, unde va ploua până pe18 aprilie. În Moldova, între 14 şi 16 aprilie, vor fi ploi, care vor reveni în jurul datei de 20 aprilie.

La munte, temperaturile minime se vor situa, în medie, sub limita de îngheţ până pe 13 aprilie, dar maximele vor fi în creştere până pe 15 aprilie. Temporar va ploua în perioada 14-16 aprilie şi în jurul datei de 20 aprilie.  

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă