Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Plafonul de indatorare a administratiilor locale se va mari cu 5%

Comisia pentru buget, finante a Senatului a decis ieri majorarea plafonului de indatorare a administratiilor locale, prin modificarea Legii privind finantele publice locale. Potrivit senatorului liberal Varujan Vosganian, presedinte al comisiei ...

Share

Andreea Nicolae 0 comentarii

01.03.2006 - 00:00
Comisia pentru buget, finante a Senatului a decis ieri majorarea plafonului de indatorare a administratiilor locale, prin modificarea Legii privind finantele publice locale. Potrivit senatorului liberal Varujan Vosganian, presedinte al comisiei parlamentare, proiectul de lege va produce, in momentul adoptarii, "cateva mutatii majore in ceea ce priveste gestionarea banului public de catre administratiile locale". Prima modificare importanta se refera la majorarea plafonului de indatorare, ca urmare a numeroaselor solicitari primite de la administratiile locale, de la 20% la 25% din totalul veniturilor locale. Media europeana este de doar 15%, dar exista consilii judetene si primarii care au epuizat deja suma maxima permisa in prezent. A doua modificare se refera la situatiile de incapacitate de plata, in care nu va mai exista posibilitatea preluarii de catre Guvern a datoriei, ci se va declansa o procedura de insolvabilitate a autoritatii locale respective. "Aceasta nu inseamna ca orasul se va vinde bucata cu bucata, ci ca exista o procedura de redresare financiara, care poate presupune fie vanzarea unor active, fie reesalonarea acestor datorii, de comun acord cu creditorii", a explicat Vosganian. Prin aceasta masura, finantistii Senatului spera sa se mareasca responsabilitatea autoritatilor, stabilindu-se premisele pentru evitarea lansarii unor masuri populiste, in cursul campaniilor electorale, care ar putea afecta capacitatea de plata a acestora.

Citește totul despre:

Comentarii