Perseidele sau ploaia de stele, un fenomen astronomic spectaculos

O impresionanta ploaie de stele cazatoare poate fi vazută in noptile din perioada 11-13 august.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2014 - 22:03

O impresionanta ploaie de stele cazatoare poate fi vazută in noptile din perioada 11-13 august. Potrivit Agentiei spatiale americane, se asteapta ca numarul de meteoriti care vor fi observati in orele de varf sa ajunga pana la 100 pe ora.

Fascinanta ploaie de stele a Perseidelor se datoreaza ramasitelor provenite de la cometa 109P/Swift-Tuttle.

Perseidele sunt denumite dupa constelatia Perseu, de unde par ca vin aceste roiuri de meteoriti. Numele provine de la cuvantul grecesc Perseides, ceea ce inseamna fiii lui Perseu, un semizeu din mitologia greaca.

Potrivit NASA, in perioada de varf a fenomenului astronomic, meteoritii pot atinge viteze de pana la 59 de kilometri pe ora.

"Ploaia de stele a Perseidelor este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai importante astfel de fenomene care se pot observa, in care se pot vedea meteoriti care se deplaseaza rapid, foarte stralucitori si care lasa dare de lumina pe cer", conform NASA.

Perseidele au loc de obicei in luna august din fiecare an, iar pasionatii de astronomie au ocazia sa asiste la un spectacol fascinant, chiar inainte de ivirea zorilor.

n acest an, Perseidele ating punctul culminant intre 11 si 13 august. Astronomii sugereaza ca un cer senin si intunecat ofera cea mai buna vizibilitate pentru observarea ploii de stele cazatoare.

Cercetatorii anunta faptul ca, in acest an, Perseidele vor fi vazute mai greu din cauza unui altfenomen numit "super-Luna", satelitul Pamantului parand mai mare cu aproximativ 14% si mai stralucitor cu 30% decat de obicei, in 10 august.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...