14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialO scrisoare a lui J.D. Salinger către servitoarea lui, scoasă la licitaţie

O scrisoare a lui J.D. Salinger către servitoarea lui, scoasă la licitaţie

O scrisoare a scriitorului J.D. Salinger către servitoarea lui, compusă dintr-o singură frază, a fost scoasă, marţi, la licitaţie pe eBay, proprietarii ei sperând să obţină 50.000 de dolari din vânzare, potrivit Reuters, informeaza Mediafax.

Compania care scoate la vânzare această scrisoare, semnată de Salinger, susţine că obiectele care poartă semnătura scriitorului american sunt “extrem de rare”.

Nota către menajeră, scrisă aproape ilizibil, este datată 12 martie 1989 şi are următorul text: “Dragă Mary/ Te rog, asigură-te că toate treburile sunt făcute înainte să pleci în vacanţă, pentru că nu vreau să fiu deranjat cu lucruri neimportante. Mulţumesc. J.D. Salinger”

Scriitorul american Jerome David (J.D.) Salinger, care a trăit în satul Cornish, în New Hampshire (SUA), până la moartea sa, în 2010, a fost atât de discret în legătură cu viaţa sa privată, încât a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii ale sale, bazată, în parte, pe scrisorile lui personale. El nu deţinea un telefon şi nu avea contact cu admiratorii săi.

Opera sa include celebrul roman “De veghe în lanul de secară”, un titlu de referinţă în literatura americană, dar şi “Franny şi Zoey” şi “Nouă povestiri”. Scriitorul a murit pe 27 ianuarie 2010, la 91 de ani.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă