15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialO noua boala ataca utilizatorii de internet

O noua boala ataca utilizatorii de internet

Va simtiti stresati si anxiosi cand nu puteti accesa Internetul? Nu sunteti singurii care au problema asta si acum s-a gasit si un nume pentru ea: "discomgoogolation".

Aproape jumatate dintre britanici, mai exact 44% din populatia Regatului Unit, sufera de o noua boala, discomgoogolation, potrivit unui studiu realizat in luna iulie pe un lot de 2.100 de persoane. Totodata, conform statisticilor, citate de Reuters, 27% dintre persoanele intervievate au prezentat niveluri foarte crescute ale stresului cand nu pot intra online. "Proliferarea comunicarii virtuale dovedeste ca pentru prima data am pasit in istoria culturii "raspunsului instant" – opineaza psihologul David Lewis, care a determinat manifestarile noii maladii masurand rata batailor inimii si activitatea centrilor neuronali din creier.

Aceasta denumire este o combinatie intre termenul "discombobulate", care inseamna a fi confuz sau a fi frustrat, si google. "Asa-zisa galaxie informationala s-a redus la doar un click de mouse si noi toti am devenit dependenti de site-urile web" – a adaugat dr. Lewis. "Atunci cand nu mai putem intra online pe internet, incepem sa manifestam simptomele acestei boli.

Potrivit cercetarilor, 75% dintre britanici nu pot trai fãrã internet, in conditiile in care jumatate din populatie navigheaza pe site-uri, in medie, intre 1 si 4 ore zilnic, iar 19% dintre cei chestionati aloca un timp crescut internetului, petrecandu-si, saptamanal, mai multe ore online decat in mijlocul familiei.

In fine, 47% dintre subiectii studiului cred ca internetul este mai important decat religia in viata omului modern, iar unul din cinci utilizatori acorda mai multa atentie comunicarii virtuale decat partenerului de viata.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă