15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMugur Isarescu, primul vanator al tarii

Mugur Isarescu, primul vanator al tarii

Dupa 13 ani, intr-o zi de 13, adica sambata, la Hotelul Piatra Mare din Poiana Brasov, Adrian Nastase si-a dat demisia din postura de prim vanator al tarii.
Dupa ce a tinut un discurs lacrimogen, ca sef al Asociatiei Nationale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania, Nastase a ajuns la concluzia ca ar fi bine sa-si prezinte demisia, insa nu oricum, ci sustinut de un alt confrate vanator pesedist, Ilie Sarbu. Cu o majoritate covarsitoare de voturi, 331 din 361 exprimate, noul presedinte al ANVPS a fost ales Mugur Isarescu, secondat de Neculai Selaru, in calitate de presedinte executiv. Au existat si doi contracandidati, Stefan Stoica, care a fost creditat cu 19 voturi, si Bogdan Marinescu, opt voturi.
Cu toate ca poetul Mircea Dinescu si-a anuntat candidatura, pe ultima suta de metri acesta a renuntat in favoarea lui Mugur Isarescu, spunand ca “am impuscat multi politiceni cu pixul, nu imi mai trebuie si pusca…” Despre Mugur Isarescu poetul a spus ca este “precum cartita care prevesteste vremea in America si, odata ce si-a scos capul, inseamna ca va fi vreme buna”, completand ca noul presedinte al AGVPS “va fi atent probabil sa nu se mai impuste atatia lei in Romania…”
Oricum, poetul-vanator Mircea Dinescu era bine dispus, chiar daca adunarea generala a vanatorilor si pescarilor din Romania a durat sapte ceasuri, deoarece au fost multi sefi de filiale care s-au inscris la cuvant, iar apoi au urmat procedura de vot si numararea voturilor. Intre cei alesi in fruntea asociatiei se mai afla si doi vicepresedinti, Kelemen Attila si Teodor Bentu.
De la adunarea generala nu a lipsit muzica, celebrul “Cor al vanatorilor”, dar nici meniurile specifice, vanat si peste, stropite din belsug cu licori bahice. Insa, imediat dupa alegerea noului presedinte si debarcarea lui Adrian Nastase, majoritatea delegatilor s-au grabit sa plece, deoarece atmosfera era prea incarcata politic.

Cele mai citite

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...
Ultima oră
Pe aceeași temă