15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMonahul Barba Rosie nu regreta nimic

Monahul Barba Rosie nu regreta nimic

Preotul duhovnic Petru Corogeanu si patru maicute – Nicoleta Arcaleanu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas – sunt urmariti penal de Parchetul Tribunalului Vaslui pentru comiterea infractiunii de lipsire de libertate, urmata de moartea victimei.
Potrivit autoritatilor, in 10 iunie preotul Corogeanu si patru maicute au sechestrat-o pe maicuta Maricica Irina Cornici intr-o chilie, legand-o de maini si de picioare cu sfori, ei sustinand ca au recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei maicute. In 13 iunie, din cauza manifestarilor violente ale tinerei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au pus un calus in gura facut dintr-un prosop. Maicuta a fost tinuta pe cruce timp de trei zile, fara mancare si intr-un pridvor unde era foarte racoare, murind trei zile mai tarziu.

O groapa pregatita din vreme

La manastire a venit Costica Antohi, tatal vitreg al fetei, care a spus ca familia doreste ca fata sa fie ingropata in comuna unde s-a nascut, si nicidecum in manastirea unde a fost schingiuita si sugrumata. Din lipsa posibilitatilor financiare pentru asigurarea transportului in comuna natala si pentru inmormantare (mama fetei este paralizata, tatal natural s-a sinucis in urma cu mai multi ani), tatal vitreg a cerut ajutorul manastirii. Dupa ce calugarii s-au batut cu autoritatile monahale si au opus rezistenta Politiei, pana la urma au convenit ca fata sa fie transportata la Perieni, unde va fi ingropata. In acest timp, si cei care au omorat-o ii pregatisera o groapa, nu ca semn de remuscare, ci pentru ca in nebunia lor calugarul ucigas sustine in continuare ca e o treaba duhovniceasca, acoperita de canoane. Ramane ca forul de conducere al Bisericii Ortodoxe sa sanctioneze o asemenea marsavie. Totusi, maicuta va fi inmormantata in localitatea sa natala, de sarbatoarea religioasa “Sfanta Treime”, care este si hramul manastirii in care a locuit in ultimele luni.

Si la alte manastiri se face la fel!

Sambata seara plouase mocaneste. Dupa cum arata cerul, era sigur ca Dumnezeu nu zambea. Am patruns mai intai in pridvor, acolo unde fata a fost chinuita. Este o atmosfera atat de tacuta, in pridvorul torturilor… E slujba. Manastirea este asezata intr-un loc splendid, pe o culme de deal, in bataia vanturilor, si sunt prezenti vreo 80 de oameni. Cam 50 de femei si 30 de barbati. Desi Episcopia Husilor i-a retras dreptul de a mai tine o slujba, staretul Corogeanu o tine. Este imbracat intr-un strai preotesc rosu, ca si barba lui. Slujba are, prin ea insasi, ceva ciudat. Staretul le porunceste celor prezenti sa ridice mainile sus. Oamenii, ca oile, executa. Apoi, alta corvoada. In genunchi toata lumea!, striga omul cu barba rosie… Ipocrizia de a-l pacali pe Dumnezeu. La un moment dat, staretul criminal se roaga “pentru sanatatea ctitorilor”.

Exorcistul inversunat

Preotul duhovnic Petru Corogeanu sustine in continuare ca “lupta cu diavolul este foarte grea” si totodata explica faptul ca, in cazul maicutei, a recurs la metoda exorcizarii pentru ca “diavolul nu se poate trata cu pastile”. Preotul a mai spus ca si la alte manastiri din tara se practica exorcizari. Daca este adevarat, atunci BOR trebuie sa extinda investigatia pentru a delimita normalul de crima. Undeva aproape de manastire, este o groapa sapata, pregatita pentru inmormantarea fetei omorate.
Si vantul urla, de parca Dumnezeu ar privi incruntat deasupra Tanacului si ar vrea sa stearga de pe fata pamantului, dintr-o singura suflare, exorcistul si locul in care s-a comis o asemenea crima oribila.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă