Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Molozul caselor distruse de ape, folosit la ridicarea unui dig

Desi apa a scazut cu aproape un metru, ruinele caselor banatene distruse de viitura creeaza un peisaj dezolant. La Foeni, dezastrul a atins cote inimaginabile. Potrivit statisticilor oficiale, in aceasta zona nici un localnic nu a scapat ...

Share

Laura M. Fortiu 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Desi apa a scazut cu aproape un metru, ruinele caselor banatene distruse de viitura creeaza un peisaj dezolant. La Foeni, dezastrul a atins cote inimaginabile. Potrivit statisticilor oficiale, in aceasta zona nici un localnic nu a scapat neafectat de inundatii. Toti cei 1.182 de locuitori au statut de sinistrat! Mai mult, din totalul celor 431 de case si gospodarii taranesti din Foeni, mai mult de jumatate au fost inundate, din care 154 practic nu mai exista, fiind efectiv rase de pe fata pamantului.
Mormane de caramizi sparte, pamant, tencuiala, barne rupte de lemn si resturi de mobilier zac imbibate cu apa peste tot. Autoritatile au gasit insa o solutie inedita pentru a le da caselor daramate o... utilitate. Molozul fostelor case va fi utilizat pentru construirea unui dig in jurul localitatii Foeni. Intre timp, oficialii judetului Timis au facut demersuri pentru ca echipele germane de interventie de la THW sa fie mutate aproape de fasia dintre granite, autoritatile sarbe dandu-si acordul in acest sens. "In cazul in care nemtii vor trebui sa plece (perioada de sedere in tara nostra a specialistilor germani expira, conform intelegerii, peste doua zile, la 3 iunie - n.n.), vom monta la Foeni o statie de tratare a apei, pe care o asteptam sa vina din Franta. Aceasta are o capacitate de 10.000 de litri pe zi", a declarat prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu. De asemenea, din Cehia sunt asteptate sa soseasca in Timis alte patru statii de tratare a apei, care vor fi amplasate la Uivar, Cruceni, Ionel si Otelec.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...