Arhiepiscopia Iaşilor "spurcă" campania împotriva discriminării homosexualilor. Vezi afişul care a scandalizat Biserica

Într-un comunicat afişat pe siteul Arhiepiscopiei Iaşiului, instituţia se anunţă scandalizată de prezenţa unui afiş contra discriminării minorităţilor sexuale, "într-o zonă intens circulată". ...

Share

Octavian Palade 0 comentarii

20.04.2011 - 00:00

Într-un comunicat afişat pe siteul Arhiepiscopiei Iaşiului, instituţia se anunţă scandalizată de prezenţa unui afiş contra discriminării minorităţilor sexuale, "într-o zonă intens circulată".

Biserica este de părere că "este regretabil ca într-un loc public să fie expus un astfel de panou" şi că afişele reprezintă "o provocare regretabilă la adresa creştinilor, chiar în preajma Sfintelor Paşti", potrivit titlului comunicatului. Afişele sunt aşezate pe panourile publicitare din mai multe oraşe, făcând parte din programul "Eu sunt! Tu?", finanţat de Mecanismul Financiar European al Norvegiei, Lichtenstein şi Islandei şi Fondul Global de lupta împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei.

"Având în vedere faptul că în municipiul Iaşi, într-o zonă intens circulată, s-a afişat, pe un panou publicitar, o imagine cu un copil având de mână eticheta "homosexual", alături de care este textul "orientarea sexuală / nu este o alegere / nu este boală", aducem la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Este regretabil ca într-un loc public să fie expus un astfel de panou, întâmplător sau nu, chiar în perioada în care creştinii ortodocşi (majoritari în municipiul Iaşi) se pregătesc să serbeze Sfintele Paşti
", se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii Bisericii sunt de părere că " homosexualitatea nu reprezintă o orientare înnăscută" şi precizează că "Sfânta Scriptură condamnă în mod clar şi fără echivoc orice fel de comportament sexual deviant".

"Homosexualitatea (ca şi alte devieri în comportamentul sexual) nu reprezintă o orientare înnăscută, cum sugerează panoul respectiv, existând şi studii ale unor specialişti care combat această idee.

Sfânta Scriptură, atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament, condamnă în mod clar şi fără echivoc orice fel de comportament sexual deviant. În cartea Leviticului, Dumnezeu le spune fiilor lui Israel "Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune" (capitolul 18, versetul 22). Iar Sfântul Apostol Pavel scrie într-una din epistolele sale: "Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor" (Romani 1, 26-27).", potrivit Bisericii.

Instituţia le oferă minorităţilor "şansa de a se ridica, prin pocăinţă şi spovedanie"

"Este evident, aşadar, că pentru un creştin (dar şi pentru alte religii monoteiste) homosexualitatea este un păcat. Cei care au căzut într-o astfel de patimă au însă şansa de a se ridica, prin pocăinţă şi spovedanie, iar Biserica se roagă pentru îndreptarea lor, condamnând însă cu fermitate păcatul, indiferent de contextul social sau de ideile care sunt la modă la un anumit moment."

Citește totul despre:

Comentarii