Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Transporturilor spune ca a rezolvat doua revendicari

Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a precizat ieri ca doua dintre revendicarile grevistilor au fost deja solutionate, fiind gasite resurse financiare atat pentru acordarea tichetelor de masa, cat si pentru imbunatatirea conditiilor de ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a precizat ieri ca doua dintre revendicarile grevistilor au fost deja solutionate, fiind gasite resurse financiare atat pentru acordarea tichetelor de masa, cat si pentru imbunatatirea conditiilor de munca.
Potrivit ministrului, cresterea salariala de 10,7% este insa in acest moment imposibil de realizat. "O crestere salariala de 10,7% ar insemna un efort financiar de 1.550 miliarde de lei, 600 miliarde lei pentru CFR Infrastructura, 500 miliarde lei pentru CFR Marfa si 450 miliarde lei pentru CFR Calatori", a spus Gheorghe Dobre.
Ministrul a cerut liderilor de sindicat sa opreasca greva, deoarece pierderile inregistrate sunt deja extrem de ridicate si aduc prejudicii nu numai salariatilor cailor ferate, ci si calatorilor. "Cer organizatorilor sa renunte la greva anuntata pentru luni, in intervalul orar 7.00-11.00, intrucat nu vor respecta prevederile legale de a asigura minim o treime din serviciile esentiale, iar pierderile pe perioada grevei se ridica la 30-40 miliarde de lei zilnic", a declarat ministrul de resort. Conflictul de munca va fi declansat de angajatii de la Infrastructura ai Societatii CFR, singura ramura care nu a intrat in greva pana in prezent.
Ca urmare a acestei actiuni de protest, luni, intre orele 7.00 si 11.00 nu va mai circula nici un tren, cele aflate pe traseu stationand timp de patru ore in cea mai apropiata gara, iar in intervalul orar 11.00-7.00 se va asigura doar o treime din activitate. Vor fi afectate 26 de trenuri internationale, 16 nationale plus cele locale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...