16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMicii ziaristi de la Eforie Sud au lansat un nou ziar

Micii ziaristi de la Eforie Sud au lansat un nou ziar

Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni (LTRP) desfasoara, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii si al Autoritatii Nationale pentru Tineret, Tabara de Jurnalism pentru elevi “News to Know”, in statiunea Eforie Sud.
Participanti sunt 60 de elevi din judetele Alba, Galati, Sibiu, Vrancea, Vaslui si Tulcea, castigatori ai concursului de eseuri cu tema “Rolul presei intr-o societate democratica”, pe care LTRP l-a lansat in urma cu 6 luni in scolile participante. Tot atunci, elevii au fost informati despre libertatea de exprimare si de opinie, fiind incurajati sa citeasca presa si sa urmareasca stirile TV si radio pentru a deveni cetateni informati si responsabili.
In cadrul Taberei de Jurnalism elevii au asistat la cursuri si conferinte sustinute de catre jurnalisti din media locale si centrale, au vizitat redactii de ziar din Constanta si au participat la emisiuni radio si TV.
De asemenea, elevii au redactat si un numar de ziar, pe care l-au lansat astazi – “Buletin News to Know”. Copiii au avut astfel posibilitatea sa-si exprime gandurile si opiniile vizavi de diverse chestiuni si preocupari ale societatii de astazi.
“Romania libera” a participat la intalnirile cu elevii, vorbindu-le micilor jurnalisti despre zonele de conflict si misiunea ziaristilor de a relata despre acestea.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă