13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMarturii privind evenimentele din 13-15 iunie 1990

Marturii privind evenimentele din 13-15 iunie 1990

Reprezentantii a cinci organizatii neguvernamentale si seniorii Ligii Studentilor, intruniti ieri la sediul Asociatiei “21 Decembrie 1989”, au adresat un apel autoritatilor statului pentru urgentarea finalizarii anchetei in Dosarul “Mineriada” (referitor la evenimentele din 13-15 iunie 1990).
Nicolae Stefanescu-Draganesti, de la Liga Apararii Drepturilor Omului (LADO), a facut unele precizari referitoare la modul in care s-a desfasurat ancheta in acest caz: “Asociatia noastra a facut plangere la Parchetul Militar inca din august 1990, prezentand un dosar cu 121 de file. De 15 ani, dosarul se afla in cercetare si nu am primit nici un raspuns concret. Trebuie intensificate demersurile pentru ca in acest dosar sa se dea o solutie corecta”. Reprezentantul Asociatiei Fostilor Detinuti Politici (AFDPR), Cristian Dumitrescu, a subliniat necesitatea clarificarii aspectelor legate de continuitatea structurilor comunisto-securiste si dupa revolutia din decembrie 1989, mentionand ca “vechile structuri au fost implicate in represiunile din timpul evenimentelor din 13-15 iunie 1990”. Organizatiile participante la intrunirea de la sediul Asociatiei “21 Decembrie 1989” au decis continuarea actiunilor de sprijinire a autoritatilor, prin depunerea de marturii si prezentarea de probe pentru finalizarea anchetei in cazul mineriadei din iunie 1990.
“Ancheta inca se desfasoara cu dificultate, procurorii militari care se ocupa de caz reclamand, de nenumarate ori, conditiile de desfasurare a activitatii si lipsa de personal necesar. Vom continua actiunile de sustinere pentru finalizarea cercetarilor privind evenimentele din 13-15 iunie 1990”, a precizat Doru Maries.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă