Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mahindra&Mahindra vrea garantia statului pentru preluarea Tractorul

Compania indiana Mahindra&Mahindra conditioneaza preluarea societatii Tractorul de obtinerea unor garantii prin care statul sa se angajeze ca o parte din pretul de vanzare al masinilor agricole va fi acoperit prin finantare guvernamentala, au ...

Share

Vasile Selaru 0 comentarii

23.02.2006 - 00:00
Compania indiana Mahindra&Mahindra conditioneaza preluarea societatii Tractorul de obtinerea unor garantii prin care statul sa se angajeze ca o parte din pretul de vanzare al masinilor agricole va fi acoperit prin finantare guvernamentala, au declarat surse apropiate discutiilor. Conditiile nu sunt acceptate de partea romana, care incearca sa ii convinga pe potentialii investitori de utilitatea programului "Fermierul" la achizitia de masini agricole noi. Activitatile pentru care agricultorii pot obtine in acest an credite prin intermediul programului Fermierul, finantat de Ministerul Agriculturii, vor fi extinse, printre acestea urmand sa fie inclusa si achizitia de masini si utilaje agricole noi. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului negociaza, din toamna anului trecut cu Mahindra&Mahindra privatizarea producatorului de tractoare. Investitorul a formulat o serie de conditii pentru a cumpara uzina, care a acumulat datorii de ordinul miilor de miliarde de lei vechi.
In schimb, se anunta intentia companiei americane "Montana Tractors" de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni, aceasta avand, in calitate de distribuitor, in derulare un contract de cumparare a 5.000 de tractoare pe o perioada de cinci ani, incepand cu 2006. "Montana Tractors" solicita doar stergerea a 50 la suta din datoriile istorice inregistrate de societatea brasoveana.
In tot acest timp, la Brasov au inceput disponibilizarile. Dintre cei 3.250 de angajati pana la 1 martie vor mai ramane doar 2.500 de angajati. Cei trimisi in somaj vor beneficia, in functie de vechime, timp de aproape doi ani salarii compensatorii. De asemenea, in momentul plecarii, tot in functie de vechimea avuta fiecare, un angajat va primi intre unul si cinci salarii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...