7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialMafia siriana

Mafia siriana

– si Hrebe punea pile pe langa Hayssam, pentru afaceri imobiliare –
Un controversat sirian, Radwan Aktaa, aflat de mult timp in atentia autoritatilor romane datorita legaturilor cu terorismul international, apare din nou in atentie. O afacere noua a sirianului produce grave prejudicii Primariei Pantelimon si unui fost administrator de firma. Aktaa ameninta edilii locali ai comunei, determinandu-i pe acestia sa “inchida ochii” fata de un grav act de inselaciune, in care o persoana a fost pagubita de 800.000 de euro. Sirianul este prietenul lui Omar Hayssam si e un apropiat al lui Zaher Iskandarani. Cei trei planuiau sa construiasca un cartier in comuna Pantelimon, pe locul in care s-a aflat o ferma zootehnica, recent falimentata de Aktaa.
Sirianul l-a convins pe administratorul firmei SC Tac Victory SRL sa-i cesioneze partile sociale care alcatuiau capitalul privat al Fermei zootehnice din comuna Pantelimon. Patronul fermei facuse investitii de peste 800.000 de euro si arabul i-a promis asocierea intr-o afacere prospera. In momentul cedarii partilor sociale ale societatii, administratorul SC Tac Victory SRL a incheiat un proces-verbal de predare-primire a documentelor firmei, primind de la Aktaa garantia ca cesionarea nu reprezinta decat o operatiune formala.
Insa Aktaa nu numai ca nu si-a respectat promisiunile, dar a si vandut mijloace fixe si obiecte de inventar ale fermei (grupul electrogen, utilaje frigorifice, utilaje profesionale de bucatarie si carmangerie, mijloace de transport).
Radwan Aktaa a transformat, cu ajutorul angajatilor Primariei Pantelimon, contractul de locatie de gestiune intr-un contract de leasing imobiliar. Din cauza ca a ramas dator Primariei, neachitand niciodata redeventa la care s-a obligat, in baza unei sentinte a Tribunalului Bucuresti, a fost evacuat din Ferma zootehnica Pantelimon. Cu toate acestea, a continuat sa administreze societatea Tac Victory SRL, aplicand o metoda specifica operatiunilor de crima organizata. Aktaa a cesionat de sase ori firma unor conationali ai sai, pentru a reusi sa scape de fostul patron al firmei, care-si cerea drepturile. Desi acesta i-a cerut in mod repetat sa inapoieze investitia de aproape un milion de euro facuta la ferma din Pantelimon, sirianul a refuzat in mod sistematic, ba chiar a trecut la amenintari cu moartea la adresa fostului administrator. Fostul patron a cerut Primariei Pantelimon sa fie repus in drepturi conform contractului de locatie gestiune incheiat initial intre Primarie si SC Tac Victory SRL, dar – din cauza amenintarilor facute de sirian – primarul si consilierii locali din Pantelimon refuza orice dialog cu fostul administrator al fermei. Banii obtinuti de Aktaa sunt scosi din tara in scopul finantarii unei retele arabe de crima organizata.
Acesta face legatura intre reteaua siriana a lui Omar Hayssam si cea a lui Zaher Iskandarani. Despre legatura dintre Aktaa si Hayssam s-a aflat in 31 martie, cand Omar s-a externat din Spitalul “Alexandru Obregia”. Se pare ca Aktaa este cel care l-a luat cu masina de la spital. Surse din MAI ne-au confirmat ca sirianul Aktaa, cu zeci de fapte penale la activ, este un element activ al mafiei arabe din Bucuresti. Radwan Aktaa sustine in fata tuturor celor pe care ii ameninta ca nimeni nu-i poate face nimic pentru ca are bune relatii personale cu ministrul de Interne.

Cele mai citite

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România – Columbia

Înaintea partidei amicale dintre România și Columbia, care se va disputa în această seară la Madrid, selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că doar ridicându-şi...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă