Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Leul Sylvestre, regele evadărilor din rezervații, e căutat de trei zile prin Africa

Leul Sylvestre, care a fugit duminică dintr-o rezervaţie din Africa de Sud şi ar putea constitui un pericol pentru oameni, creează contoverse în societatea sud-africană.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 31.03.2016 - 18:15

Leul Sylvestre, care a fugit duminică dintr-o rezervaţie din Africa de Sud şi ar putea constitui un pericol pentru oameni, creează contoverse în societatea sud-africană, informează AFP, citată de Agerpres.

Evadarea de duminică a fost a doua în mai puţin de un an iar de două zile leul e căutat fără succes. Parcurile naţionale sud-africane (SANParks) anunţaseră într-un tweet marţi seara că-l vor eutanasia, dar sub presiunea opiniei publice şi-au revizuit miercuri decizia. Masculul în vârstă de trei ani, regele evadărilor, încă nu fusese localizat miercuri. 

Decizia de eutanasiere a provocat un val de critici din partea asociaţiilor de apărare a animalelor. Un hashtag #SaveSylvester şi o cerere de graţiere a fost postată online. Autorităţile au făcut un pas înapoi miercuri şi au explicat că leul va fi ucis doar dacă va provoca pagube importante, mai ales dacă reprezintă un pericol pentru populaţie". "Unele persoane şi-au făcut publică îngrijorarea că leul va fi eutanasiat, dar nicio decizie nu este luată cât timp animalul nu a fost capturat", se arată într-un comunicat. 

Leul botezat Sylvestre de paznicii parcului naţional Karoo, din Africa de Sud, probabil într-o aluzie la rolul jucat de actorul Sylvester Stallone în filmul "Escape Plan: Testul suprem", ar putea fi transferat într-o altă rezervaţie privată. O alternativă ar fi şi o mai bună îngrădire a parcului. 

În 2015, Sylvestre a reuşit să treacă gardul şi s-a plimbat liber timp de trei săptămâni, omorând peste 30 de vite înainte de a fi localizat, anesteziat şi echipat cu o zgardă cu cip şi adus înapoi în parcul naţional situat în deşertul Karoo, din sudul ţării. Capturarea lui a costat atunci 54.000 de dolari. 

Duminică Sylvestre a fugit din nou, reuşind să facă o spărtură în gardul electric după o serie de ploi puternice şi s-a ascuns într-o zonă muntoasă cu acces dificil. Leii au fost reintroduşi în parcul naţional din Karoo în 2010, după o dispariţie a lor de 170 de ani din regiune. 

În capitala kenyană Nairobi, două persoane au fost rănite, în incidente separate, la 18 şi 30 martie, de doi lei scăpaţi din parcul naţional. Leul implicat în cel mai recent atac asupra oamenilor, miercuri, 30 martie, a fost ucis. Celălalt a sfârşit prin a fi dus înapoi în rezervaţie. La mijlocul lunii februarie, două leoaice au scăpat din acelaşi parc, petrecându-şi o zi pe străzile din Kibera, cea mai populată periferie a capitalei. Câteva zile mai târziu, alţi lei au fost reperaţi în oraş, dar incidentele cu oamenii rămân rare.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii