Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La finala europeana din Norvegia, Romania va participa cu proiectul "Stropitoarea inteligenta"

La finala europeana a concursului "Junior Achievment - Young Enterprise Company of the Year", care se va desfasura la Oslo, in Norvegia, intre 28 si 31 noiembrie a.c. si la care sunt asteptati reprezentanti din 24 de tari, Romania va ...

Share

Rl online 0 comentarii

30.07.2005 - 00:00
La finala europeana a concursului "Junior Achievment - Young Enterprise Company of the Year", care se va desfasura la Oslo, in Norvegia, intre 28 si 31 noiembrie a.c. si la care sunt asteptati reprezentanti din 24 de tari, Romania va participa cu proiectul "Stropitoarea inteligenta". Proiectul a fost realizat de Compania Tinerilor Intreprinzatori (CTI), care a castigat competitia la nivel national, la care au participat 147 de companii infiintate de elevi din 39 de licee si 21 de judete. "Compania Elev" este un program international de educatie economica si antreprenoriala tip "learning by doing", destinat tinerilor elevi de liceu si studentilor. Programul, elaborat si sprijinit de "Junior Achievement Romania - Young Enterprise", contine module teoretice si un pilot de societate comerciala, companii infiintate de elevi de liceu, reprezentand 24 de tari.
"Stropitoarea inteligenta" este de un real ajutor iubitorilor de plante in ghivece, dar nu numai, pe care-l ajuta sa le ude la un anumit interval de timp si cu o cantitate de apa stabilita. Mecanismul este simplu si eficient si consta dintr-o unitate centrala care incorporeaza un temporizator ce actioneaza o mica pompa. La intervale de timp, care sunt setate de catre utilizator, planta va fi udata cu cantitatea de apa respectiva. Practic, puteti sa plecati in concediu fara teama ca plantele vi se vor usca si fara sa mai apelati la cunoscuti sau rude care sa vina sa va ude florile.
"In ceea ce ne priveste, viitorul este promitator. Avem un produs de calitate, nou pe piata si incercam sa-l facem cunoscut. La Oslo nu mergem neaparat sa castigam, ci sa invatam cat mai mult. In acest moment suntem mai aproape de realitate si de ceea ce ne asteapta atunci cand ne vom termina studiile si vom intra cu adevarat pe piata", spune Catalina Sabadeanu, eleva in clasa a XII-a la Liceul Teoretic C.A. Rosetti din Bucuresti, presedintele CTI, castigatoarea din 2005 a competitiei "Compania Elev". CTI, care a fost coordonata de profesoara Floare Dumitrescu, este formata din 28 de elevi de liceu, cu de 17-18 ani, iar pe perioada proiectului s-au organizat, conform preferintelor si aptitudinilor personale, in patru departamente - marketing, productie, resurse umane si financiar.

Citește totul despre:

Comentarii