19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLa Buzoiesti au fost gasite 50.000 de rasaduri de canabis

La Buzoiesti au fost gasite 50.000 de rasaduri de canabis

Duminica seara, ofiterii de la Crima Organizata au descoperit doi localnici din Costesti care plantau “ceva” pe un teren situat la marginea padurii Baidana de pe raza comunei argesene Buzoiesti. Dorel Marius Dinculescu, principalul suspect, si unul dintre cei doi localnici au fost prinsi plantand canabis si luati la intrebari.
Dinculescu i-a condus in cele din urma pe ofiteri in incinta unor imobile care au apartinut fostelor Rezerve ale Statului, aflate pe raza comunei argesene Buzoiesti, in apropierea garii CFR Burdea, unde au fost gasite nu mai putin de 50.000 de ghivece cu rasaduri de canabis. Ofiterii aveau sa afle ca este vorba de o retea internationala de cultivatori de droguri, formata din 10 persoane, intre care patru femei si sase barbati, cel mai probabil de origine turca. Reteaua are legaturi in Turcia, Bulgaria si Serbia.

Sere pentru lumea viselor

“Serele” au fost inchiriate cetatenilor straini in februarie a.c., iar in primavara a fost insamantata cu porumb o suprafata de 2 ha. Totul a fost pus la punct pana in cele mai mici detalii: cele 50.000 de fire de canabis, fiecare fir aflat in ghiveciul sau, aflate in diferite stadii de dezvoltare, urmau sa fie plantate printre porumbul mai inalt decat canabisul. Astfel, cultura de porumb era, de fapt, un excelent paravan pentru canabis. Rasadurile aveau toate conditiile de dezvoltare, cultivatorii investind sume uriase in echipamente si tehnologii de ultima generatie in domeniu: sisteme de alimentare cu apa, echipamente de ventilare si de incalzire, precum si de iluminare artificiala.

Filiere in Turcia, Bulgaria si tari din fosta Iugoslavie

La acest caz lucreaza ofiteri atat ai Serviciului BZCCO teritorial, cat si de la CZCCO Bucuresti, un specialist in cultura canabisului si cativa experti, cu totii fiind coordonati de un procuror din cadrul DICOT.
Potrivit magistratului, deocamdata singurul suspect este Dorel Marius Dinculescu, argeseanul pe numele caruia cei zece cetateni turci au inchiriat “serele” si care, destul de probabil, stia foarte bine in ce afacere avea sa intre.
Potrivit sursei citate, intreaga afacere de la Buzoiesti este finantata de cei zece cetateni turci, cu totii disparuti, care cu certitudine au legaturi in Turcia, Bulgaria si state din fosta Iugoslavie.
Imediat dupa descoperirea facuta cu totul intamplator de politisti la Buzoiesti, imobilele fostelor Rezerve ale Statului au fost inconjurate de jandarmi, care asigura paza pentru ca membrii retelei sa nu poata da foc “serelor”, distrugand astfel probele pentru a nu mai putea fi acuzati de nici o instanta.
Deocamdata nu a fost retinuta nici o persoana, pana si singurul suspect, Dorel Marius Dinculescu, fiind cercetat in stare de libertate.
O alta masura luata de magistratul coordonator al cercetarilor in acest caz a fost intreruperea alimentarii cu energie electrica a “serelor” cu rasaduri de canabis: “Pe propria raspundere am intrerupt energia electrica in halele respective.
Am luat mostre din rasadul de plante, care sunt maturizate sau le vom maturiza, ulterior urmand sa le analizam, pentru a descoperi daca contin tetrahidrocanabinol”.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă