Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Intreprinzatorii cer demisia ministrului Finantelor

Neculai Vitelaru, vicepresedintele CNIPMMR, a declarat ca ministrul Finantelor, Ionut Popescu, ar face un "gest onorabil" daca si-ar prezenta demisia, in conditiile in care nu si-a respectat angajamentul de la investitura in privinta impozitului ...

Share

Rl online 0 comentarii

30.07.2005 - 00:00
Neculai Vitelaru, vicepresedintele CNIPMMR, a declarat ca ministrul Finantelor, Ionut Popescu, ar face un "gest onorabil" daca si-ar prezenta demisia, in conditiile in care nu si-a respectat angajamentul de la investitura in privinta impozitului pe dividende. Membrii CNIPMMR au adaugat ca, daca demisioneaza "ministrul Ionut Popescu isi poate gasi de lucru la oricare dintre noi".
CNIPMMT a propus din nou Guvernului eliminarea impozitului pe profitul reinvestit, aratand ca o astfel de masura ar contribui la: cresterea numarului de salariati si a salariilor, albirea banilor negri (dispare interesul de a ascunde profitul si de a cumpara case in Hawaii), reducerea cotei inflatiei, precum si la finantarea economiei reale.
Intreprinzatorii au mai solicitat: reducerea contributiilor sociale platite pentru forta de munca cu 10% in urmatorii doi ani, facilitatea accesului IMM-urilor la utilitatile publice si deducerea cheltuielilor pentru training din profitul impozabil.
Presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, a dezvaluit motivele pentru care intreprinzatorii au formulat aceasta avalansa de revendicari. Ministerul Finantelor a inceput sa lucreze la proiectul de buget pe 2006, dar si la amendamentele Codului Fiscal, programate sa intre in vigoare la inceputul anului viitor.

Citește totul despre:

Comentarii