Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

In zona Siriu, soseaua a disparut in prapastie

Precipitatiile cazute in ultima perioada au afectat grav DN 10, care face legatura intre Buzau si Brasov. Ploaia scursa de pe versanti s-a infiltrat pe sub carosabil, lasand practic infrastructura rutiera in aer. Cei care trebuie sa circule pe ...

Share

Carmen Andrei 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Precipitatiile cazute in ultima perioada au afectat grav DN 10, care face legatura intre Buzau si Brasov. Ploaia scursa de pe versanti s-a infiltrat pe sub carosabil, lasand practic infrastructura rutiera in aer. Cei care trebuie sa circule pe aceasta ruta se expun unor riscuri reale, avand in vedere ca fisurile din sosea sunt lungi de circa 50 m, iar grosimea depaseste in unele locuri 20 cm. Cu toate ca sunt semnalizate corespunzator, fenomenul este in evolutie, iar zonele afectate se maresc vazand cu ochii. Cea mai mare paguba produsa de precipitatii este in zona barajului Siriu, unde soseaua a disparut practic in prapastie, iar la km 81 stancile si noroiul au blocat drumul, acesta fiind inchis si-n prezent. Conform estimarilor specialistilor, pentru a putea reface zona barajului Siriu vor fi necesare fonduri de peste 2 milioane euro. Fenomenele de instabilitate au afectat mai multe portiuni din drumul national, fiind necesare reparatii urgente. Punctele care necesita interventie rapida sunt: Magura, kilometrul 24,5, 200 de mii euro; Patarlagele, kilometrul 58 si kilometrul 68, 385 de mii euro; Nehoiu, kilometrul 71-72, kilometrul 76-83, 3.300 de mii euro; Gura Siriului, kilometrul 91-92, 220 de mii euro, si Crasna Bradet (judetul Covasna), kilometrul 94-125, 2.023 de mii euro. Aceste valori sunt aproximative, avand in vedere ca vremea continua sa fie ploioasa in aceste locuri.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...