Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

H5N1, confirmat de testele din Londra

In 14 din cele 19 focare de gripa aviara din judetul Brasov au fost eutanasiate pana in prezent peste 253.000 de pasari. Insa, daca pana acum existau dubii in ceea ce priveste tipul de tulpina aviara, testele din Londra au stabilit ca in sapte ...

Share

Vasile Selaru 0 comentarii

23.05.2006 - 00:00
In 14 din cele 19 focare de gripa aviara din judetul Brasov au fost eutanasiate pana in prezent peste 253.000 de pasari. Insa, daca pana acum existau dubii in ceea ce priveste tipul de tulpina aviara, testele din Londra au stabilit ca in sapte focare din judetul Brasov si in localitatea Sita Buzaului, din judetul Covasna, este vorba de H5N1. Este de asteptat ca acesta tulpina sa fie in toate focarele din judetul Brasov. O situatie aparte se inregistreaza in cartierul municipiului Brasov, Stupini. Elevii din ultimele clase, gimnaziu si liceu au primit "bilet de voie" pentru a iesi din zona de carantina pentru a merge la scoala, deoarece pentru unii se apropie examenul de capacitate si pentru altii bacul.
Comandamentul Antiepizootic al judetului Brasov are de rezolvat in continuare problema puilor de la societatea "Patiprod", deoarece nu toti au fost atinsi de virusul aviar. De asemenea, aici trebuie eutanasiati peste 380.000 de pui. Cele 216 tone de carne de pui si preparate de pui aflate in depozitele frigorifice din Codlea vor fi reanalizate, iar daca nu sunt probleme vor fi scoase la consum, cel putin asa anunta membrii Comandamentului Antiepizootic de la Brasov.

Pres in loc de filtre

In timp ce rezultatele din Marea Britanie au confirmat cel mai rau cosmar al autoritatilor, atitudinea unor primari din judetul Brasov este pur si simplu de neinteles. Ei au asezat la intrarea in localitate un pres cu o latime de un metru, mai mic decat circumferinta unei roti de camion, considerand ca astfel vor impiedica raspandirea gripei aviare. Culmea este ca figureaza ca filtre de decontaminare si, desigur, vor fi decontate drept "cheltuieli cu gripa aviara". Daca unui membru al Comandamentului Antiepizootic de la Brasov i se pune o intrebare legata de masurile care se iau impotriva gripei aviare, acesta se da lovit de stresul ultimelor zile.
O modalitate simpla de a se eschiva de la raspundere, asa cum este si in cazul asa-ziselor filtre de decontaminare din judetul Brasov.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...