15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul propune reducerea CAS cu pana la 5 la suta incepand cu...

Guvernul propune reducerea CAS cu pana la 5 la suta incepand cu 2006

Contributiile la asigurarile sociale (CAS) ar putea scadea cu 5 la suta, incepand din 2006, efortul bugetar estimat fiind preconizat a se ridica la 1 la suta din produsul intern brut. Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, ieri, la Alba Iulia, ca aceasta masura este o componenta a reformei fiscale, cu efecte concrete in economie, respectiv micsorarea impozitelor directe si majorarea impozitelor indirecte.

“In opinia mea, n-ar fi suficienta reducerea cu doua puncte procentuale. Am evaluat posibilitatea reducerii CAS cu cinci procente. Aceasta masura va avea ca rezultat locuri de munca in plus si aducerea de venituri suplimentare la buget. Cea mai buna protectie este asigurarea de locuri de munca bine platite”, a mentionat premierul.
Tariceanu a mai afirmat ca problema reducerii CAS a discutat-o cu mai multi specialisti romani si straini care s-au declarat de acord cu acest lucru. El a evitat, in schimb, sa discute despre majorarea TVA, sustinand ca este o problema care nu a fost luata in discutie la nivelul Guvernului.
Calin Popescu Tariceanu a prezentat, in discursul tinut ieri la Conferinta judeteana a PNL Alba, si un bilant al guvernarii in ceea ce priveste masurile economice luate pana in prezent. Potrivit acestuia, adoptarea cotei unice se vede in cresterea castigurilor personale, care au determinat cresterea consumului. Primul ministru a spus ca salariul mediu brut pe economie a crescut de la 190 de euro la 250 de euro si au fost inregistrate 148.000 de noi locuri de munca.
“Avem nevoie de masuri soc”, a mai declarat premierul. El a completat ca si-a propus ca tel o crestere economica de 5,5 la suta si dublarea produsului intern brut. Ca masuri sociale, Tariceanu a amintit de recalcularea pensiilor, de care ar beneficia pana la sfarsitul anului circa 4 milioane de pensionari.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă